Adil Öksüz'ün Saklanmasına Yardım Eden 5 Sanık 5 Yıldan 22 Yıl 6 Aya Kadar Hapse Mahkum Edildi

TAKİP ET

15 Temmuz darbe girişimindeki kilit isimlerden biri olan Adil Öksüz'e yardım ettikleri tespit edilen 5 sanık hakkında karar verildi.

Mahkeme Rüştü Karakaya'yı "FETÖ silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak" suçundan 22 yıl 6 ay, Zafer Çay'ı aynı suçtan 18 yıl 6 ay, "FETÖ'ye üye olmak" suçundan Alper Karabulut'a 12 yıl 6 ay, Ali Sami Yıldırım'a ise 5 yıl hapis cezasına çarptırırken firai sanık Cihat Yıldız'ın dosyasının ayrılmasına ve arama kararının devamına karar verdi.

Adil Öksüz darbe girişiminin akamete uğratılmasının akabinde Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınmış, 18 Temmuz'da ise Sincan Batı Adliyesi'nde hakim Köksal Çelik tarafından adli kontrol şartı ile tahliye edilmişti. Öksüz yargılanması için getirildiği Sincan Adliyesi'nde yalnızca 21 dakika kalmış, salıverilmesi sonrasında ise "sır" olmuştu.

Yakalanması için aramalara devam edilen Adil Öksüz 5 yıldır firari durumda. Öksüz'ü serbest kalmasını sağlayan hakim Köksal Çelik ve Çetin Sönmez ise meslekten ihraç edildi. Çetin Sönmez ise Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla terör örgütü üyeliği suçundan 8 yıl 9 ay hapse mahkum edildi.

Adil Öksüz'ün Saklanmasına Yardım Eden 5 Sanık 5 Yıldan 22 Yıl 6 Aya Kadar Hapse Mahkum Edildi adil öksüz fetullah gülen