Adını 'Oğuzhan Asiltürk' Olarak Değiştiren Durmuş Durduyan'ın 'Bana İtaate Söz Verdiniz' Açıklamasını Kamalak Yalanladı

TAKİP ET

Oğuzhan Asiltürk adını alan Durmuş Durduyan'ın, Saadet Partisi camiasının kendisine itaat sözü verdiğine yönelik iddialarını SP eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak yalanladı.

Adını 'Oğuzhan Asiltürk' olarak değiştiren Durmuş Durduyan'ın "Millî Görüş Toplumunun hizmetini yüklenme görevi, Erbakan Hoca’mızdan sonra bana, teklif edildiğinde, bu görevi bir şartla kabul edeceğimi söyledim: Sizden inançlarımıza uygun bir şey yapmanızı istersem, itaat edeceğinize söz veriyor musunuz”, dedim. Bu talebime yanıt olarak, o toplantıya katılanların tamamı “evet, sen bizden zâten yapmak zorunda olduğumuz şeyi istiyorsun, kabul ediyoruz" ifadelerine ilişkin eski Saadet Partisi Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mustafa Kamalak yanıt verdi.

"Mutlak manada bir itaat sözü vermek aklı selim insana asla yakışmaz. Beynini oraya teslim edecek demektir" diyen Kamalak, "Sayın büyüğümüze sormak isterim bu söz ne zaman verilmiş?" ifadelerini kullandı.

Yok Böyle Bir Toplantı

Böyle bir toplantı yapılmadığını belirten Kamalak, "Erbakan hocamız Milli Görüş lideri olarak bütün parti teşkilatlarını çağırdığına göre kendisinin böylesine önemli bir açıklama yapmadan önce parti teşkilatlarını bütünüyle bir araya getirip oradan görüş alması lazımdı. Böyle bir toplantı yapılmadı. Yapamıyoruz da. Ben bir araya geldiğimiz zaman ki konuşmalarımda iki başlılık partimize zarar veriyor, vazgeçmemiz lazım gibi konuşmalarımdan rahatsız olmuş olmalı ki Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olarak 7-8 aydan bu yana bu kurul bir araya gelemedi" diye konuştu.

Durduyan'ın iddialarını "Katiyen böyle bir konuşma geçmedi. Hatırlamıyorum ben, benim olmadığım bir toplantıda geçmişse onu bilmiyorum ama duymadım. Böyle bir şey olamaz" şeklinde net ifadelerle yalanlayan Kamalak, "Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olarak partimiz adına böyle bir açıklama yapma hakkı yok. Partinin Genel Başkanı da Temel bey. Bu açıklamayı ancak o yapabilir. Dışarıdan görüldüğü kadarıyla Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'nın yanında yer almasını istiyor gibi bir görüntü var. Böylesine kararı tek başına sayın büyüğümüzün vermemesi lazım" dedi.

 

Adını 'Oğuzhan Asiltürk' Olarak Değiştiren Durmuş Durduyan'ın 'Bana İtaate Söz Verdiniz' Açıklamasını Kamalak Yalanladı