Adli Emanete Koyulan Eroinin Unla Değiştirilip Satıldığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Van Erciş Adliyesi'nde adli emanet bürosuna teslim edilen eroinin unla değiştirilip satıldığı ortaya çıktı. Olay hakkında başlatılan soruşturmada 4 savcı yargılanıyor.

Geçen yıl yaşanan ancak ortaya yeni çıkarılan olayda, operasyonlarda ele geçirilen ve Van Erciş Adliyesi’nde adli emanet bürosuna teslim edilen eroinlerin unla değiştirilip satıldığı belirlendi. 

Aralarında  Erciş Adliyesi Emanet Bürosu Müdürü M.Z.’nin de bulunduğu şebekenin gerçekleştirdiği olayda 300 kilo eroinin satıldığı, emanet edilen paranın imha edildiğine dair sahte tutanaklar hazırlandığı ve bu tutanaklara 4 savcının imza attığı tespit edildi.

Suç Örgütleri İhbar Etti

6 ayda bir sayım yapılmasına rağmen 1 yıl sonra fark edilen olay sayımlar sırasında değil, suç örgütlerinin ihbarıyla ortaya çıktı. 

Adli emanetten kaçırdıkları malları suç örgütlerine satmak isteyen şebeke üyeleri, suç örgütlerinden paralarını alamadı. Kendilerini ifşa etmemek için aracı bulan şebekeyi buldukları aracılar ihbar etti.

Her Yerde Oluyor Bunlar

İhbar üzerine Adliye'ye gönderilen müfettiş, sahte para operasyonlarında ele geçirilen paraların aslında imha edilmediğini ve tarihi eserlerin de satıldığını belirledi. 

Adli emanet bürosuna teslim edilen emanetleri, yasadışı yollardan piyasaya satışa sunan Adli Emanet Müdürü M.Z. ifadesinde her adli emanet bürosunda bu tür olayların yaşandığını, bazı iddiaların doğru ancak bazı iddiaların yanlış olduğunu belirtti.

M.Z. ve bir kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderildi. Davada bir kişi tutuksuz yargılanırken, bir kişi de aranıyor.

2011 yılından bu yana Erciş Adliyesi’nde görev yapan ve hazırlanan sahte evrakları imzaladıkları belirtilen dört adli emanet savcısı ise bu dosya kapsamının dışında ‘görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla bölge adliye mahkemesinde yargılanıyor. 

van erciş adli emanet bürosu uyuşturucu eroin un satıldı tarihi eser sahte para adli emanet bürosu