Adnan Oktar 1075 Yıl 3 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

TAKİP ET

78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı Adnan Oktar davasında, Adnan Oktar'a farklı suçlardan bin yılı aşan hapis cezası verildi.

Adnan Oktar'ın cinsel istismar, eziyet kişisel verilen kaydedilmesi, eziyet ve nitelikli dolandırıcılık dahil bir çok suçtan bin 365 yıla kadar hapsi isteniyordu. 13 sanığın örgüt yöneticisi olmak suçundan 12'şer yıla kadar hapsi, 222 sanığın ise örgütü bilerek yardım etmekten cezalandırılmaları talep ediliyordu.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonunda görülen duruşmaya aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu çok sayıda tutuklu ve tutuksuz sanık katıldı.

Mağdur ve müştekilerin de geldiği duruşmada, çok sayıda taraf avukatı da hazır bulundu.

Bir kısım sanıkların son sözlerinin sorulduğu duruşmada dosyayı karara bağlayan heyet, Adnan Oktar’ı 'örgüt kurma ve yönetmek', 'çocuğun cinsel istismarı', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'tehdit' gibi 10 ayrı suçtan 1075 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

adnan oktar örgüt kedicik operasyon emniyet tutuklama tutuklandı suç örgütü organize şube müdürlüğü suç suçları adnan oktarın suçu adnan oktarın cezası adnan oktar kaç yıl adnan oktar karar açıklandı adnan okt