Adnan Oktar'ın Avukatından Hakime: Beni Bu Salondan Yaka Paça Çıkaracak Adam Annesinden Doğmadı

TAKİP ET

Adnan Oktar'ın avukatı Serhat Sinan Kocaoğlu, mahkeme salonundan çıkartıldı.

Adnan Oktar Suç Örgütü davasının İstinaf Mahkemesi tarafından usulden bozulması nedeniyle yeniden görülen davanın altıncı gününde Adnan Oktar'ın avukatı Serhat Sinan Kocaoğlu salondan çıkartıldı.

Çok sayıda izleyicinin takip ettiği davada Bora Y. savunma yaptığı sırada Mahkeme Başkanı Mahmut Başbuğ savunma süresini hatırlattı. Araya giren avukat Serhat Sinan Kocaoğlu, sanıkların savunma haklarının engellenmemesini istedi. Hakim Mahmut Başbuğ ise sanığın savunmasını yaptığını ve savunma sonrasında söz hakkı verildiğinde konuşmasını yapabileceğini söyledi. Avukat Sinan Kocaoğlu ise mahkemede sanıklara savunma için süre kısıtı konulmasının hukuki olmadığını ve sanıkların 4 yıldan uzun süredir tutuklu olduğunu söyledi.

"Dışarı Çıkarın"

Başkan Mahmut Başbuğ'un diğer sanığın savunmasına geçmesine rağmen Adnan Oktar'ın avukatı Serhat Sinan Kocaoğlu konuşmaya devam edince Mahkeme Başkanı Başbuğ, Kocaoğlu'nun dışarı çıkarılmasını istedi.

"Beni Yaka Paça Atacak Adam Annesinin Karnından Doğmadı"

Buna tepki gösteren sanık avukatları Kocaoğlu'nun dışarı çıakrılmasını engellemeye çalıştı. Mahkeme Başkanı Mahmut Başbuğ bunun üzerine "Jandarma beni duymuyor mu? Yaka paça tutup dışarı atın" talimatını verdi. Avukat Kocaoğlu ise "Beni bu salondan yaka paça çıkaracak adam annesinin karnından doğmadı" dedi. Başbuğ ise "Doğdu. Jandarma gerekeni yap" dedi ve Kocaoğlu jandarma ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı.

adnan oktar avuakt avukat serhat sinan kocaoğlu hakim mahmut başbuğ salondan çıkarıldı annesinden doğmadı