Adnan Oktar Kendini O Popüler Nakaratla Savundu: Yerli ve Milli Bir Vatandaşım

TAKİP ET

'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyeti tahdit' gibi suçlardan yargılanan Oktar, hakim karşısına çıktı. "Ben yerli, milli, milliyetçi Türk-İslam birliğini savunan, devletine, milletine bağlı bir insanım. Kızıl elmacıyım" şeklinde kendini tanımlayan Oktar, suçlamaların tamamını reddetti.

Haklarında ek iddianame hazırlanarak "nitelikli cinsel saldırı", "örgüt üyeliği", "hürriyeti tahdit", "tehdit" ve "örgüte yardım" suçlarından hapis cezasına çarptırılmaları istenilen 18 sanığın bugün İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmada savunması alındı.

Örgüt elebaşı olmakla suçlanan Adnan Oktar, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek oturarak yaptığı savunmasında dikkat çeken ifadelere başvurdu. Kendisini "Ben yerli, milli, milliyetçi Türk-İslam birliğini savunan, devletine, milletine bağlı bir insanım. Örgüt iddialarını şiddetle reddediyorum. 40 yıldır bu milletin gözü önündeyim. Sevgi dolu bir insanım. Kızıl elmacıyım. Daima devletimin emrindeyim" sözleriyle tanıtan Oktar'a Mahkeme Başkanı Mehmet Galip Perk, beyan ettiği aylık 3 bin liralık geliriyle söz konusu lüks yaşamını nasıl sürdürdüğünü sordu.

Kameralara yansıyan lüksün şov için gerekli olduğunu kaydeden ve kendisine ait olmadığını ifade eden Oktar, "Bankada 5 kuruş param yok, evim yok, arabam ve mal varlığım yok. Ben o evde kalıyorum, evet pahalı ama kirası ne kadar bilmiyorum. Ben ödemiyorum, arkadaşım ödüyor, misafir olarak kalıyorum. Güvenlik tehlikesiyle değişik yerlerde de kalıyorum. Suikast tehlikesi var" diye yanıt verdi.

300 Bin Liralık Saati 'İslam'ın Şerefini Yükseltmek İçin' Takmış

Mahkeme Başkanı'nın aylık 3 bin lira gelire sahipken nasıl 300 bin liralık bir saat takabildiğine ilişkin sorusuna ise Oktar, şöyle yanıt verdi:

"Ben saatten hiç hoşlanmam zaten. Çok rahatsız edici. İslam'ın şerefini yükseltmek için taktım. 'Müslüman zavallıdır, güçsüzdür, hurafelere inanır' inancını yıktım. Sosyeteye İslam'ın hakim olmasını sağlamak için uğraştım."

"Masonlar Sayemde Müslüman Oldu"

Oktar'a duruşmada 1 milyon Euro'yu aşkın bir bedel karşılığında Masonluk belgesi aldığı yönündeki iddialar da soruldu. Belge aldığını reddetmeyen Oktar, "Masonluk belgesi aldım ama parayla değil. Bir grup şahıs İtalya'dan geldi, 'Sizi mason ilan ediyoruz.' dediler. Beni canlı yayında 33. derece mason ilan ettiler. İtiraz etmedim çünkü onlarla yakınlaşmak istedim, sayemde Müslüman oldular. Ben onlardan para almadım, onlar benden para almadı" diye konuştu.

"Mehdiyim Demedim, Ben Seyyidim"

A9 TV'de programları sürdüğü dönem boyunca sık sık ülke gündemine giren Mehdilik tartışmaları da Mahkeme Heyeti tarafından sanığa yöneltildi. Başkan Perk'in "Yanınızdakilere mehdi olduğunuzu mu söylerdiniz" şeklindeki sorusunu Oktar, şöyle yanıtladı:

"Ben Allah’ın aciz bir kuluyum. Kimseye 'Mehdiyim' demedim. Alimlerden, hocalardan bir çoğu benim mehdi olduğumu söylüyor ama bu bir iltifat. Ben Allah’ın aciz bir kuluyum. Mehdiyi hepimiz bekliyoruz. Müslüman alemi için bir umut kaynağıdır. Ben seyyidim. Peygamber soyundan geliyorum. Hz. Ali’nin neslinden geliyorum. Genetik olarak seyyidlerde benzerlik görülür. Efendim mehdinin alnı geniş olur, omuzları geniş olur, sırtında ben olur gibi."

Oktar, Başkan Perk'in "Siz seçilmiş kişi misiniz" sorusuna ise yine son dönemlerde popüler olan 'yerli ve millilik' sloganıyla yanıt vererek "Hayır, Allah’ın herhangi bir kuluyum. Hiçbir zaman mehdilik iddiam olmadı. Neşeli, dışa dönük, yerli ve milli bir vatandaşım" ifadelerini kullandı.

"Cinsel Gücüm Çok Yerinde"

Oktar, "fıtık rahatsızlığı nedeniyle, cinsel ilişkiye giremediği, bu nedenle kadınları elle taciz ettiği iddiaları"nın sorulması üzerine, "Yalan söylüyorlar. Cinsel gücüm çok yerinde. Olağanüstü bir güce sahibim. Cinsel ilişkiye engel bir halim yok. Ben sağlamım, hiçbir şeyim yok. Elhamdülillah koç gibiyim" diye konuştu.

adnan oktar mehdi yerli ve milli seyyid peygamber soyundanım cinsel güç a9 tv masonluk belgesi kızıl elmacı mehmet galip perk