Adnan Oktar'a Rapor Vermeyen Psikiyatristlerin Fişlendiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Adnan Oktar cemaatine mercek tutan 'Turnike' adlı kitapta kediciklerin Oktar için psikiyatri raporu almaya çabaladığı, doktorların talebe verdiği karşılıklara göre fişlendiği belirtildi.

Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan “Turnike” adlı kitapta, başta gazeteci Can Ataklı’nın ağabeyi Cem Ataklı olmak üzere cemaatin birçok doktoru fişleyerek notlar aldığı, bu doktorlardan yasa dışı olarak “Rapor” elde etmeye çalıştığı ifade edildi.

Cemaatin “Kediciklerinin” ziyaret ettiği doktorlar hakkında “Olumlu, rapor veriyor, verdi, kesinlikle vermiyor” şeklinde notlar alındığı ifade edildi.

Durumun ''Turnike'' adlı kitapta “Cemaate yapılan operasyonda Üsküdar’da ele geçirilen materyallerden alınan imaj raporunda ‘görüşme.docx’ adlı bir word dosyası bulunuyordu. İncelemeler sonucunda bu word belgesinin şifresi de kırılıyordu. İçeriğinden ise fişlenen doktorların listesi çıkıyordu! Adnan Oktar’a sunulmak üzere hazırlanmış olan söz konusu belgede; ‘Kedicikler’ tarafından ziyaret edilen ‘Profesör’ unvanlı doktorlardan, kendilerine yasa dışı olarak rapor temin etmeleri istenirken, ziyaret edilen her doktorun da belirli kodlarla fişlendikleri görülüyordu. ‘Kedicikler’, Oktar’a kayıt dışı, özel muayenehaneler üzerinden psikiyatrı alanında rapor almanın yollarını arıyordu! Görüşülen doktorlar için, ‘Olumlu, rapor veriyor, verdi, kesinlikle vermiyor’ şeklinde notlar tutulmuştu. Bu notların bir bölümünde ise hangi doktorun Adnan Oktar’ı tanıyıp tanımadığı, onunla görüşmek istediği veya kendilerine çok katı şekilde durduğuna dair bilgiler yer alıyordu.'' cümleleriyle geçtiği belirlendi.

Etkin pişmanlıktan faydalanarak itirafçı olan Ayça Pars, mahkemede '‘Evet daha önce zaten akıl hastanesinde yatmış, bazı raporlar almış o zamandan beri. Onu aklamak için çeşitli doktorlara gittiler. Akıl sağlığı iyidir diye rapor almaya çalıştılar. Bu muhtemelen onun raporu efendim. Tek tek doktorları dolaşıp bu veriyor, bu vermiyor diye ayırıyorlar. Adnan Oktar dolaşmıyordu, bayanlar dolaşıp kendilerine bu şekilde notlar alıp ulaştırmışlardır.’' ifadelerini kullandı.

Kediciklerin, Fişlenen Doktorlar İçin Yaptıkları Değerlendirmeler

Avrupa Travmatik Stres Derneği Başkanlığı’nda da bulunmuş olan Psikiyatrist Prof. Dr. Vedat Şar’a giden kediciklerin, ‘'Sinirleri bozuldu. Kesinlikle yapamayacağını söyledi. Ben medyatik bir doktorum, o yüzden şaibeli olabilir benim verdiğim rapor zaten veremem dedi.''

‘'Dr. Nihat Kaya-uzman, Yeni Asya grubundan'' diye belirtilen doktor için '‘Her olayı çok iyi biliyor. Fakat asla vermem dedi, çok korktu. Uzmanlığım değil gerekçesiyle.’'

Gazeteci Can Ataklı’nın ağabeyi Cem Ataklı için, ''Ters biri'' ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

adnan oktar kedicik fişlenme psikiyatrist doktor turnike kitap