Adnan Oktar'ın Eski Müridi TCDD'nin Genel Müdürü Oldu

TAKİP ET

TCDD'ye genel müdür olarak atanan Abdülkerim Murat Atik'in Oktarcılara açılan davalarda sanık olarak yargılandığı ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla cumartesi günü yayımlanan Resmi Gazete'de TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun’un yerine Abdülkerim Murat Atik’in atandığı bilgisi verildi. Genel Müdür olan Atik'in geçmişte Adnan Oktar grubuyla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Gazeteci Barış Terkoğlu, bugünkü “Kim çıkarıyor bu Resmi Gazete’yi yahu!” başlıklı köşesinde “Abdülkerim Murat Atik, bugün cezaevine atılan, hakkında bin yılın üstünde hüküm verilen Adnan Oktar Grubu’nun üyesiydi!” ifadelerini kullandı. 

Terkoğlu'nun yazısına göre; 1999 yılında gruba yapılan operasyonda polisin bastığı adreslerden biri yeni genel müdürün şirketi Atik İnşaat oldu. Oktar’ın müridi Atik, firar ederek tutuklanmaktan kurtuldu.

2008 yılında sekiz çocuk ve kadının ifadeleri üzerine Atik hakkında cinsel istismar dosyası açıldı. Davada 18 numaralı sanık olan Atik o dosyada da firari olarak kurtuldu.

Operasyonlarda Adnan Oktar Grubu’nda çeşitli silahlar bulundu. Sanık Mustafa Işık’ta görülen silahın eski sahibinin Abdülkerim Murat Atik olduğu, grup içinde devredildiği tutanaklarda belirtildi.

Ortakları da Oktarcılardan

Atik’in şirketlerindeki ortaklarından Hasan Basri Güner ve Saral Köprülü'nün de Adnan Oktar Grubu’ndan ve firari olduğu ortaya çıktı. 

TCDD ile Atik arasındaki bağ ise, İzmir Limanı işletme hakkını TCDD’den alan şirketin Hasan Basri Güner’in olması ve buradan elde edilen gelirin önemli bir bölümünün Adnan Oktar Grubu’na aktarılmasıyla başladı.

Öte yandan Abdülkerim Murat Atik, ayrıca Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı. Sun Group, 28 Aralık 2020'de Ulaştırma Bakanlığı'ndan demiryolları için Türkiye'nin ilk özel yolcu taşıma lisansını alan şirket olmuştu.

tcdd genel müdür abdülkerim murat atik adnan oktar sanık firari