Adres Kodu Uygulamasına CHP'den Tepki: Seçim Hilesine Hazırlık

TAKİP ET

Türkiye'deki tüm adreslere açık adres yerine 9 haneli adres kodu uygulanacak. Uygulamanın seçim öncesi hile hazırlığı olduğunu belirten CHP'li Erdoğan Toprak, 'Bu sistemin adı dijital fişlemeli polis devletidir ve seçmen kütüğünün kontrolü olanaksız hale gelecek' dedi.

Türkiye’de yeni yapılan düzenlemeyle adres sistemi değişecek. Kargodan devlet kurumlarına, e-ticaret sitelerinden okul kayıt işlemlerine kadar adres istenen her yerde açık adres vermek yerine 9 haneli adres kodu numarası kullanılacak.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’a göre iktidar, 9 rakamlı adres kodu sistemi adı altında izleme-gözetleme düzenlemesini uygulamaya hazırlanıyor. Söz konusu düzenlemeyle tüm adreslerin 9 rakamlı bir koda indirgenerek Adres Kayıt Sistemi’ne yükleneceğine dikkat çeken Toprak, “Böylece adreslerle ilgili tüm bilgiler veriler, ziyaretler, gönderiler, kişisel ve özel hayat verileri takibe alınacak. Bu sistemin adı dijital fişlemeli polis devletidir ve seçmen kütüğünün kontrolü olanaksız hale gelecek” ifadelerine yer verdi.

 

chp akp toprak erdoğan toprak milletvekili adres kayıt kod adres kodu fişleme