AFAD 12 Kasım Deprem Tatbikatı Hatırlatması İçin Tüm Telefonlara Mesaj Gönderdi

TAKİP ET

AFAD, 12 Kasım'da yapılacak deprem tatbikatını hatırlatmak için tüm telefonlara hatırlatma mesajı gönderdi. Tatbikat, 1999 Düzce depreminin yıl dönümünde tüm yurtta yapılacak. Deprem anının yıl dönümünde tüm ülkede "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı gerçekleştirilecek.

AFAD tüm telefonlara bir SMS gönderdi.

AFAD'ın telefonlara yolladığı mesajında "12 Kasım 18.57'de Deprem Anı 'Çök-Kapan-Tutun' ülke tatbikatı yapıyoruz. Deprem anında yapılması gerekenler için: https://bit.ly/deprem-ani" ifadeleri yer alıyor.

AFAD tarafından Türkiye'deki tüm telefon operatörlerinin kullanıcılarına gönderilen SMS ve CMAS tatbikat bilgilendirme mesajıyla 12 Kasım akşamı yapılacak olan deprem tatbikatı hatırlatıldı.

Tatbikat Saatinde Akıllı Telefonlara "Hayati Uyarı Bildirimi" Gönderilecek

Öğrenci yurtları, kamu kurumlarının lojmanları, özel eğitim kurumları, sanayi kuruluşları, özel işletmeler gibi pek çok kurumun tatbikata katılması teşvik edilecek. Tüm okul ve yöneticileri tatbikat hakkında bilgilendirilecek ve öğretmenler öğrencilerine tatbikat saatinde aileleriyle birlikte "Çök-Kapan-Tutun" hareketini yapmalarını teşvik edecek.

Ayrıca ülke genelindeki tüm öğrenci yurtlarında saat 21.00'da deprem tatbikatı yapılacak. 

12 Kasım günü tatbikat saati geldiğinde tüm akıllı telefonlara "Hayati Uyarı Bildirimi" gönderilecek.

Afad tatbikatı 2 Kasım günü duyurmuştu.

afad 12 deprem tatbikatı hatırlatması için tüm telefonlara mesaj gönderdi