AFAD'ın, 'Elektrik Mühendisleri Odası'nın Yardım Teklifini Reddettiği İddia Edildi

TAKİP ET

AFAD'ın, Elektrik Mühendisleri Odası'nın (EMO) deprem çadırlarında elektrik tesisatına yönelik destek talebini reddettği iddia edildi. EMO Başkanı Mahir Ulutaş, bu kararın yanlış olduğunu ifade ederken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, AFAD'ın kararının kabul edilemez olduğunu ve gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

AFAD'ın, Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) deprem çadırlarında elektrik tesisatına yönelik destek talebini reddettği iddia edildi. EMO Başkanı Mahir Ulutaş, bu kararın yanlış olduğunu ifade ederken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, AFAD'ın kararının kabul edilemez olduğunu ve gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, EMO, deprem bölgesindeki çadır/konteyner kentlerin tesisatı ve elektrifikasyonunun sağlanması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ve AFAD'a yazı yazdı. Bakanlık, destek talebini olumlu buldu, ancak AFAD ile görüşülmesi gerektiğini belirtti. AFAD, EMO'nun yazısına yanıt vermeyince EMO yetkilileri AFAD binasına giderek barınma birimi yetkilileri ile görüştü. Ulutaş, AFAD yetkililerinin sözlü olarak "desteğe ihtiyaç yok" dediklerini belirtti.

Çadır ve konteyner kentlerde elektrik sorunları yaşandığı belirtildi. Ulutaş, gönüllü olarak projelendirme konusunda yer almak istediklerini belirtti. EMO'nun AFAD'a işbirliği teklifinin reddedilmesi yanlış bir karar olduğunu düşündüklerini ifade etti:

“Sanırız bu işe odaların dahil olmasını istemiyorlar. Neden istemiyorlar onu da anlamadık. Herkesin acil desteğe ihtiyacı var. Biz halkımıza hizmet vermek üzere iş birliği talebinde bulunduk. Yanlış bir karar olduğunu değerlendiriyoruz. Sözlü olarak desteğe gerek olmadığını belirtiyorlar. Ama şimdi biz yazılı bir şekilde yanıt da bekliyoruz. Ortada büyük bir yıkım var, artık gelinen noktada en hızlı şekilde yaraların sarılması için herkesin harekete geçmesi gerekiyor.”

Ulutaş, herkesin yaraların sarılması için hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti. CHP Grup Başkanvekili Özel de işbirliği teklifinin reddedilmesine tepki gösterdi ve günün dayanışma günü olduğunu vurguladı.

Özel şunları söyledi:

“Elektrik Mühendisleri Odası'nın çadır/konteyner kentlerin tesisatı ve elektrifikasyonu için gönüllülük esasıyla destek verme taleplerinin AFAD tarafından reddedildiğini öğrendim. AFAD'ın kararı kabul edilemez. Gün husumet değil dayanışma günüdür. Karar gözden geçirilmelidir.” 

Son yapılan güncellemeye göre, EMO; bir e-posta atarak tüm üyelerine yardım talebi gönderdi. 

elektrik mühendisleri odası EMO AFAD eray görgülü t24 deprem depremzede çadır elektrik