AFAD: Yardımlar 'Ayrım Yapılmadan' Dağıtılıyor

TAKİP ET

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan sel felaketi yaşanan bölgedeki yardım çalışmalarına ilişkin bir basın açıklaması geldi.

11 Ağustos'ta başlayan sağanak yağış nedeniyle Kastamonu, Sinop ve Bartın'da sel felaketi meydana gelmiş, felaket nedeniyle onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmiş, onlarca vatandaşımız sel sularına kapılarak kaybolmuş ve büyük maddi hasar oluşmuştu.

Felaketzedelere ulaştırılmak üzere toplanan yardımların AFAD tarafından "seçilerek" dağıtıldığına ilişkin iddialar ortaya atılmış, İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, Bozkurt ilçesi için toplanan yardımların Sinop'un Gerze ilçesinde dağıtıldığını öne sürmüştü.

AFAD'dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada "11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz’de başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop illerimizde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Yaşanan sel, su baskını ve heyelan afetleri sonucunda, Kastamonu’nun Abana, Azdavay, Bozkurt, Çatalzeyin, Devrekani, İnebolu, Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçeleri; Sinop’un Merkez, Ayancık, Türkeli, Gerze, Boyabat ve Erfelek ilçeleri ile Bartın’un Ulus ilçesi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edilmiştir" denildi.

"Bugün bazı medya kuruluşlarında yer alan yardımların Gerze’de “seçilmiş” kişilere dağıtıldığına ilişkin mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denilen açıklamada "Bugüne kadar ülkemizin dört bir köşesinden hayırsever vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın bölgeye gönderdiği 3.460.347 kalem ürünün (gıda kolisi, su, bebek bezi vb.) Afet Yönetim Karar Destek Sistemi (AYDES) aracılığıyla girişi yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

"Gelen yardımlar, Bozkurt ilçesi ile birlikte, selden etkilenen ve Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen Gerze gibi diğer ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Çalışma Grubu’nun koordinasyonunda, herhangi bir ayrım yapılmadan dağıtılmaktadır" ifadelerine yer verilen açıklamada bu gibi iddiaların bölgede çalışan yardım görevlilerini üzdüğü ve "köstek olduğu" hatırlatıldı.

AFAD Yardımlar 'Ayrım Yapılmaksızın' Dağıtılıyor yapılmadan