AFAD'dan Manavgat'ta Sürmekte Olan Orman Yangınlarına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, sürmekte olan orman yangınlarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Manavgat ilçesindeki yangınlara 960 personel, 1 insansız hava aracı, 1 uçak, 201 arazöz, 30 iş makinası, 30 su ikmal aracı, 19 helikopter ile müdahale edildiği belirtilen açıklamada alevlerden etkilenen Hocalı, Gebece, Hocalar, Aşağıışıklar, Çardak, Seki, Kalemler, Dikmen, Bucakşeyhler, Oymapınar, Tilkiler, Evrenleryavş ve Saraçlı mahallelerinin tahliye edildiği belirtildi.

Orman yangınları nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 1'i ağır 271 kişinin etkilendiği belirtilen açıklamada 73 kişinin tedavilerinin sürdüğü belirtilirken, "Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 30 ambulans, 12 UMKE ve 1 mobil komuta aracı ile 136 sağlık personeli sevk edilmiştir. Manavgat Devlet Hastanesi'nde kısmi tahliye gerçekleştirilmiş olup, 10 yoğun bakım hastası başka hastanelere nakledilmiştir" denildi.

İzmir, Antalya ve Afyonkarahisar AFAD il teşkilatlarından 48 personelin bölgeye gönderildiği belirtilen açıklamada "Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Mersin, Kocaeli, İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Samsun illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 230 personel, 17 arazöz, 42 itfaiye aracı, 13 su tankeri ve 1 öncü araç bölgeye sevk edilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesinden 450 personel ile 75 itfaiye aracı, DSİ’den 1 dozer, 3 ekskavatör, 7 vidanjör ve 1 kepçe çalışmalara destek vermektedir" ifadelerine yer verildi.

Yangından etkilenmesi muhtemel yerlerdeki evlerin tahliye edildiği belirtilen açıklamada "320 büyükbaş, 3 bin küçükbaş, 22 muz serası, 15 sebze serası, 360 arı kovanı ve 15 bin dekar tarım alanı"nın zarar gördüğü bildirildi.

AFAD'dan Manavgat'ta Sürmekte Olan Orman Yangınlarına İlişkin Açıklama