'Afet Acil Hattı'na Sekiz Günde 100 Bin Asılsız Çağrı Yapıldı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'taki yaşanan depremlerin ardından Aydın'ın Köşk ilçesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı 'Alo 144 Sosyal Yardım Hattı', 'Alo 144 Afet Acil Hattı' olarak hizmet vermeye başladı. Türkiye'nin tek 'Afet Acil Hattı' olan merkeze 8 günde yapılan 350 bin çağrının 100 bininin asılsız çıktığı ifade edildi. 

Türkiye'de sayısı 3 olan 'Alo 144 Sosyal Yardım Hattı' merkezinden 2'si depremde ağır hasar alınca tek 'Afet Acil Hattı' olarak hizmet vermeye başlayan merkeze gelen ihbarlardan 100 bininin asılsız olduğu belirlendi.

Afet Acil Hattı'nın yöneticisi olan Volkan Herekçi, sekiz günde 350 bin çağrı yapıldığını, bunların 100 bininin asılsız olduğunu ifade etti.

Herekçi, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Alo 144 Afet Acil Hattı' olarak tüm Türkiye genelinden gelen yardımların koordinasyonu ve sevkiyatından sorumluyuz. TIR ve kamyon bazındaki yapılacak yardımlarını deprem bölgesine sevkiyatını gerçekleştiriyoruz. Bireysel olarak deprem bölgesine bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızın en yakın kurumlara yönlendirilmesini sağlıyoruz. 6 Şubat tarihinden itibaren 250 bin çağrı aldık. Aldığımız çağrıların tamamında bağış, barınma ve bununla ilgili yönlendirme işlemlerini gerçekleştirdik. Bu tarihten itibaren de tarafımıza 100 bin asılsız ihbar ulaştı. Vatandaşlarımızdan ricamız 'Afet Acil Hattı' olmamız nedeniyle asılsız ihbarlarla bize ulaşmamalarıdır."

deprem afet acil hattı doğal afet asılsız ihbar