Afet Yeniden İmar Fonu Hakkında Kanun Teklifi Sunuldu

TAKİP ET

Afet Yeniden İmar Fonu hakkında kanun teklifi sunuldu. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dünyada ilk kez uygulanacak olan bu fonun doğal afetlerden zarar gören bölgelerde imar, alt yapı ve üst yapı çalışmaları için gereken kaynağı sağlamayı amaçladığını belirtti.

Afet Yeniden İmar Fonu hakkında kanun teklifi sunuldu. TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi ile Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulması ve kamu finansmanı ile borç yönetiminin düzenlenmesi hedefleniyor. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dünyada ilk kez uygulanacak olan bu fonun doğal afetlerden zarar gören bölgelerde imar, alt yapı ve üst yapı çalışmaları için gereken kaynağı sağlamayı amaçladığını belirtti. Kanun teklifi ile Afet Yeniden İmar Fonu'nun yapısı, işleyişi ve kaynakları hakkındaki detaylar da ele alınacak.

Elitaş şu ifadeleri kullandı:

 "Bu kanun teklifinin amacı; doğal afetlerden dolayı zarar gören ve doğal afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, alt yapı ve üst yapı çalışmaları için gerekli kaynağın sağlanması. Bunun için, 'Afet Yeniden İmar Fonu' kurulacak. Bu fonun yapısı, işleyişi, kaynakları neler olacak maddelerde değerlendirilecek"

Afet Yeniden İmar Fonu, doğal afetlerden zarar gören alanlarda imar, alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapmak için kaynak sağlamayı hedefliyor. Fonun yapısı ve kaynakları, kanun teklifi kapsamında ele alınacak. Fonun dünyada ilk kez uygulanacak olması, Türkiye'nin afetlere karşı alınan önlemlerde lider konuma geçmesi anlamına geliyor. Bu fon sayesinde, afet bölgelerine yatırım yaparak, bölge halkının hayatını kolaylaştıracak önemli adımlar atılacak.

 

afet yeniden imar fonu mustafa elitaş tbmm