Afgan Çobandan 2 Milyonluk Vurgun: Her Hafta 4-5 Büyükbaş Çalıp Kesime Yolladı

TAKİP ET

Kırşehir'de Afganistanlı bir çoban 2 milyon lira vurgun yaptı.

Afganistan uyruklu Juma Khan Velizade Kırşehir'in Boztepe ilçesine bağlı Külhüyük köyünde  Ramazan Göztak'a ait bir mandırada çalışıyordu.

Mayıs ayında meydana gelen olayda Afgan çoban Velizade farklı zamanlarda çaldığı 28 büyükbaş hayvanı mezbahaneye yollayarak kestirdi ve etlerini de kasaplara sattı.

Kesimhane çalışanlarının bilgi vermesiyle mandıra sahibi Ramazan Göztak olayı öğrendi ve ihbar etti. Ramazan Göztak'ın komşusu Mustafa Demir de kendi hayvanlarını saydığında büyükbaşların 13'ünün eksik olduğunu gördü ve o da şikayette bulundu.

Afganistanlı çoban Juma Khan Velizade ile birlikte çalıştığı kişilerin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. 10 şüpheli çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla salıverildi.

"Haftada 4-5 Hayvanı Elden Çıkarıyormuş"

25 yıldır hayvancılık yaptığını belirten Ramazan Göztak, "Son zamanlarda bir Afgan çobanımız vardı. Bu çoban her hafta bizden dana çalıp mezbahaya gönderiyormuş. Her hafta 4-5 tane hayvanı elden çıkarıyormuş. Biz çobanımıza güveniyorduk. Hayvanları saymıyorduk. Tabii burada alıcılar da bilinçli bir şekilde bu hayvanları alıp haksız kazanç elde ediyorlar. Biz jandarmaya haber verdik. Jandarma bunların ifadesini aldı. Daha sonra adliyeye sevk edildiler ve serbest bırakıldılar" dedi.

Toplam 2 Milyon Lira Zarar 

Komşusu Mustafa Demir'in de hayvanlarıyla birlikte 41 hayvanın çalındığını belirten Göztak, "Toplam 2 milyon TL kadar büyük bir zararımız var. 28 tane benim büyükbaş hayvanım, 13 tane de diğer komşumun olmak üzere 41 büyükbaş hayvan ortada yok. Mandıramızda bulunan kameraların fişini dahi kesmişler. Her bir metrede kabloları kesip bulunduğu demirlere dolamışlar. Ben kesimhanelere de söylüyorum. Sizler bir Afganlının malının olmayacağını bilmiyor musunuz? Sizler gebe hayvanların kesilmeyeceğini bilmiyor musunuz? Bu nasıl bir vicdansızlıktır" ifadelerini kullandı.

afgan çoban afganistan çoban 2 milyon vurgun her hafta 4-5 büyükbaşı çalıp kesime yolladı büyükbaş juma khan velizade