Afgan Ev Sahibi, DP Lideri Gültekin Uysal'ı Evinden Çıkardı

TAKİP ET

Afgan ev sahibi, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı evinden çıkardı: "Afganistan'dan akrabalarım gelecek."

Sözcü'den Cem Yıldırım'ın haberine göre memlekette artık ev sahipleri "Almanya'dan oğlum gelecek" değil, "Afganistan'dan oğlum gelecek" diyor. 

Afganistanlı ev sahibi, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan İstanbul'daki evini "Afganistan'dan akrabalarım gelecek" diyerek boşaltmasını talep etti.

Demokrat Parti liderinin büyük kızı Berrin, geçtiğimiz yıl İstanbul'da bir liseyi kazandı. Bunun ardından annesi Hatice Uysal'la birlikte İstanbul'a taşınan Berrin ve annesi için Uysal, Zeytinburnu'nda bir ev tuttu. Kira kontratında TÜİK'in yıllık ortalama kira artışlarının takip edilmesi konusunda anlaşıldı. Yüzde 80'e dayanan enflasyonla birlikte hükümetin kira zamlarını yüzde 25'le sınırlamasının ardından Afganistanlı ev sahibinin tavrı değişti ve Uysal'dan evi boşaltmasını talep etti.

"Afganistan'dan Akrabalarım Gelecek"

"Afganistan'dan akrabalarım gelecek, ev bizim aileye lazım" diyerek evi boşaltmasını isteyen ev sahibinin gerekçesini inandırıcı bulmasa da Uysal itiraz etmeyerek evi boşalttı ve aynı sitede başka bir daireyi kiraladı.

Gültekin Uysal'dan Açıklama

Sözcü'ye açıklama yapan Uysal, "Konut sorunu herkesin başında bir dert. Bizim ev sahibi de ‘Almanya'dan oğlum gelecek' misali Afganistan'dan akrabalarının geleceğini söyleyip tahliye istedi, biz de taşınıyoruz" ifadelerini kullandı.

afgan afganistanlı ev sahibi dp Demokrat Parti lideri gültekin uysal evden çıkardı afganistan akrabalarım gelecek