Afgan Gazeteci Pentagon'da ''Cumhurbaşkanım Nerede'' Diyerek Gözyaşlarına Boğuldu

TAKİP ET

Afgan gazeteci Nazira Karimi, Pantagon'da katıldığı toplantıda Taliban'ın işgalinin ardından ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanına seslendi.

Afgan gazeteci Nazira Karimi, ABD Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı. Toplantıda ülkelerinin içinde bulunduğu durum hakkında konuşan Karimi, “Bildiğiniz gibi Afganistanlıyım ve bugün çok üzgünüm. Çünkü Afgan kadınları, bir gecede Taliban’ın gelmesini beklemiyorlardı. Bayrağımı indirdiler. Bu benim bayrağım. Onlar kendi bayraklarını astı. Herkes üzülüyor, özellikle kadınlar'' dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın ''Cumhurbaşkanı halkı için savaşmalı'' sözlerini hatırlatan Karimi, kendileri için savaşacak bir Cumhurbaşkanları olmadığını ve Afganistan halkının terk edildiğini belirterek, ''Cumhurbaşkanım nerede, eski Cumhurbaşkanı Gani? İnsanlar onun veda etmesini bekledi, o hemen kaçtı. Nerede olduğunu bilmiyoruz ve bir cumhurbaşkanımız da yok Başkan Biden, biliyorsunuz, Cumhurbaşkanının halkı için savaşması gerektiğini söyledi. Ama bizim cumhurbaşkanımız yok. Hiçbir şeyimiz yok. Afgan halkı ne yapacağını bilmiyor. Gani nerede, Afgan halkına hesap vermeli” ifadelerini kullandı. 

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Karimi, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

 

afganistan kadın gazeteci pentagon nazira karimi cumhurbaşkanı gani nerede