Afganistan Bir Genelkurmay Başkanı Kaybetti: Türkiye'nin Ne Kazandığı Bilinmiyor

TAKİP ET

Afganistan'ın eski Genelkurmay Başkanı Sher Mohammad Karimi, Türkiye'de iş arıyor.

2010 ve 2015 yılları arasında Afganistan'ın Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütmüş olan Sher Mohammad Karimi şu sıralar Türkiye'de bulunuyor.

2015'te emekli olduğunu belirten Karimi, "7 yıldır da evde hiçbir şey yapmadan oturuyorum" dedi.

Haberler.com'dan Esra Öztürk'e konuşan eski Genelkurmay Başkanı Karimi, "76 yaşındayım ve bitmiş durumdayım. Sadece oturma vizem var. Siyasi iltica için başvurmak istiyorum. Türkiye bana iltica hakkı verirse gitmem. Güzel bir ülke. Müslüman bir ülke" ifadelerini kullandı.

Şu anda çalışmadığını belirten Karimi, "Afganistan’da yaptığım iş uzmanlık alanımı kapsıyordu. 2010-2015 yılları arasında Genelkurmay Başkanıydım. 2015’te de emekli oldum. Türkiye’de iş arıyorum. Dil öğretebilirim. İngilizce öğretebilirim" diye konuştu.

Afganistan'daki hayatını anlatan Karimi, "Hayatım iyiydi. İşimi yapıyordum. Karışan, eden yoktu. Orduyu inşa ediyordum, eğitiyordum, ülkeme hizmet ediyordum. Bütün dünya tarafından tanınmış meşru hükümet vardı. Yaptığım illegal bir şey yoktu. Dediğim gibi siyasetçi değilim ki Taliban partisine veya hükümet partisine üye olayım. Hükümet için çalışan temiz bir Afgan'dım. Geçmişimden dolayı beni kınamayacaklarına inansam Taliban için de çalışırım. Çünkü siyaset benim umurumda değil" dedi.

Afganistan Bir Genelkurmay Başkanı Kaybetti Türkiye'nin Ne Kazandığı Bilinmiyor