Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ülkeden "Toplantıya Gidiyorum" Diyerek Kaçmış

TAKİP ET

Taliban'dan kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin 'Savunma Bakanlığı toplantısına gidiyorum' diyerek ülkeden ayrıldığı öğrenildi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban'ın Kabil'e yakınlaştığını fark ettiği 15 Ağustos günü ülkeden kaçtı. Halkını Taliban'a teslim ederek yurt dışına kaçan Gani hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Gani’nin başkanlık sarayından 'savunma bakanlığının toplantısına katılacağını söyleyerek' helikopterle ayrıldığını söyleyen Eski Afgan milletvekili Elay Erşad, Gani'nin ülkeyi terk ettiğini çok geç fark ettiklerini ifade etti. 

Gani'nin 'cesaretsiz' bi lider olduğunu ve bunu ona söylemek istediğini söyleyen Erşad, “Geri döneceğini düşünmüyorum ama eğer dönseydi 'ben bir kadın olarak burada kaldım ama sen kaçtın' demek isterdim” şeklinde konuştu. 

Gani'nin Umman'da Olduğu Öne Sürülüyor 

Kaçak Gani'nin ailesi ve iki danışmanıyla birlikte Umman’a gittiği ve ülkeden siyasi sığınma hakkı istediği öne sürüldü. İddiayı ortaya atan Rus 'Lenta' yayını, Gani’yi taşıyan uçağın Tacikistan sivil havacılık dairesi Özbekistan, Türkmenistan ve İran hava sahasından geçiş izinlerini ayarladıktan sonra Umman’a gittiğini belirtti.

afganistan cumhurbaşkanı kaçak gani eşref toplantıya gidiyorum nerede umman