Afganistan'da Deprem: En Az 250 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Afganistan'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Dün gece saatlerinde Afganistan'ın Paktika vilayetinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. 5.9'luk deprem nedeniyle en az 250 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Deprem bölgesinde çekilen fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğraflarda sedyeler, molozlar ve yıkılmış evlerin etrafındaki insanlar görülüyor.

BBC'nin haberine göre 250'den fazla insanın hayatını kaybettiği depremde şu an için en az 150 yaralı tespit edildi. Depremin ülkenin güneydoğusundaki Khost kentine 44 kilometre mesafede meydana geldiği öğrenildi. 

500 Kilometrelik Alanda Hissedildi

Reuters'ın aktardığına göre Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi, sarsıntının Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da 500 kilometreyi aşkın alanda deprem hissedildi. Depremin Afganistan'ın başkenti Kabil ve Pakistan'ın başkenti İslamabad'da da hissedildiği belirtiliyor.

Hükümet Sözcüsü Bilal Karimi sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Paktika ilinin dört ilçesinde yüzlerce vatandaşı öldüren, yaralayan ve onlarca evi yerle bir eden şiddetli bir deprem olduğunu" bildirdi. Karimi tüm yardım kuruluşlarını bölgeye ekip göndermeye çağırdı.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu ise depremin büyüklüğünü 6.1, derinliğini ise 51 kilometre olarak bildirdi.

afganistan khost paktika deprem kabil 6.1 5.9 250 ölü hayatını kaybetti en az abd