Afganistan'da Kadınlar Taliban Zulmüne Karşı Yürüdü

TAKİP ET

Afganistan'da kadınlar Taliban'ın kadın haklarını kısıtlayan gerici uygulamalarına karşı yürüdü.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de kadınlar, ülkeyi ele geçiren dinci terör örgütü Taliban'ın kadın haklarını hedef alan gerici ve baskıcı yönetimine karşı yürüyüş yaptı.

Yerel dilde ve İngiliz dilinde pankartların ve dövizlerin taşındığı yürüyüşte, Taliban'ın infaz ettiği Alia Azizi ve Zainah gibi kadınların ölümüne dikkat çekildi.

Protesto gösterisinde Taliban'ın Afganistanlı kadınları infaz ettiğine dikkat çekmek için bir kadın kanlı çarşaf ve burka giydi.  Protesto gösterisinin görüntülerini Twitter hesabından paylaşan Hoda Khamosh, "Sessiz değiliz ve sevdiklerimizin kanının hesabını soruyoruz" ifadelerini kullandı. Afganistan'ı ele geçiren dinci gerici terör örgütü Taliban, ülkeyi tam bir sefalete mahkum ediyor. Uzun yıllardır süren iç savaşın ardından insanların açlıkla mücadele edebilmek için çocuklarını bile satmak zorunda kaldıkları bir fukaralığa mahkum olan Afganistan'da Taliban, müzisyenlerin müzik aletlerini zorla yakıyor, saç tıraşını beğenmediği kişileri sokak ortasında döverek tıraş ediyor, istendik şekilde örtünmeyen kadınlara hayatı zindan ediyor ve bu temel insan haklarına aykırı bu dayatmaları reddeden kadınları infaz ediyor.

Taliban, Afganistan'da Müziği Yasakladı

 

Taliban, Cansız Mankenlerin Başını Kesti

 

Taliban'dan Sokak Ortasında Döve Döve Saç Tıraşı

 

Taliban Müzisyene Zorla Kendi Müzik Aletini Yaktırdı

taliban hoda khamosh afganistan kadınlar yürüyüş protesto