Afganistan'da Yıllarca Savaşan Erkekler Türkiye'ye Gelip Kimlik İstiyor

TAKİP ET

Türkiye, korkunç bir yasa dışı göçmen akınıyla karşı karşıya.

Türkiye, korkunç bir yasa dışı göçmen akınıyla karşı karşıya. Kış mevsiminin getirdiği kötü hava şartlarına rağmen yasa dışı göçmenler İran sınırından Türkiye'ye girişlerini sürdürüyor. Hükümetin sınıra ördürdüğü duvarın da bir fayda sağlamadığı anlaşılıyor. 

Türk Hudutları Delik Deşik: Yüzlerce Yasa Dışı Göçmen Van'da Görüntülendi

Peki, Türkiye'ye Girenler Kimler?

Gazeteci Batuhan Çolak'ın Aykırı'daki köşesinde kaleme aldığı yazısında verdiği bilgilere göre bu yasa dışı göçmenlerden birisi olan Abbas Safari, 8 yıl boyunca Afganistan'da istihbarat subayı olarak görev yaptıktan sonra Türkiye'ye kaçak olarak girdi ve Denizli'ye yerleşti.

Şehre yerleşip ev tutan, telefon hattı alan Safari, kaçak olması nedeniyle yapamadığı resmi işlemler nedeniyle Göç İdaresi İl Müdürlüğüne başvurarak kimlik istedi. Dilekçesinden bir sonuç alamayan Safari, Twitter hesabından paylaşım yaparak kendisine destek talep etti.



Safari'nin kendi hesabında yayımladığı birçok silahla çektirdiği görüntüleri aktaran Batuhan Çolak, "Askerdir, olabilir. Ama savaşta suça karıştı mı ya da ülkesinden hangi şartlarda kaçtı bilmiyoruz. Bunlar kenarda dursun. Daha önemlisi var. Safari, Afganistan'da muhalif gruplarla çatışırken ele geçirdiği silahların kendisinde olduğunu ifade ediyor.
Hatta fotoğrafını da paylaşmış" dedi ve şu tehlikeye dikkat çekti:

Reina Saldırısı

"Bu silahların önemini yakın zamandan bir örnekle hatırlamak isteyebilirsiniz. Reina saldırısı. Saldırgan sadece bir kişiydi ve elinde tıpkı fotoğrafta gördüğünüz otomatik silahlarla onlarca kişiyi katletti. Yılbaşını kana bulamıştı. 39 kişi ölmüş, 70'ten fazla yaralı vardı. Fotoğraflarda da görülen AK-47 (kalaşnikof) silahla katliam gerçekleşmişti.

Katliamı gerçekleştiren IŞİD mensubu, Abdulkadir Masharipov'du ve Türkiye'ye kaçak yollardan girmişti. Eğer eylemi gerçekleştirmese hâlâ aramızdaydı.

Dönelim, Afganistan'dan kaçarak Denizli'ye yerleşen Abbas Safari'ye... Kim olduğunu bilmiyoruz, hangi suça karıştığını neden Afganistan'dan çevre ülkelere değil de doğrudan Türkiye'ye geldiği hakkında fikrimiz yok. Ama şunu biliyoruz, yasa dışı silahlara sahip ve kullanabiliyor. 

Bunları da kendisinin Twitter'daki açık beyanları sayesinde öğrenebiliyoruz. O kadar rahatlar ki bu görüntüleri istedikleri gibi paylaşıp, dilekçelerini de paylaşarak kimlik talep edebiliyorlar." 

Batuhan Çolak'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

afganistan yasa dışı göçmen abbas safari batuhan çolak kaçak sığınmacı reina saldırısı kimlik yıllarca savaşan