Afganistan'dan Türkiye'ye Gelmeye Çalışan Kaçak Göçmenin Videoları Paylaşım Rekorları Kırıyor

TAKİP ET

TikTok'ta kaçak göçmenlerden birinin hesabı, son zamanlarda büyük bir ilgi topladı. "almas.afghan313" adıyla bir açılan bir TikTok hesabından paylaşılan videolarda, kaçak göçmenin memleketi olan Afganistan'dan Türkiye'ye olan neredeyse tüm yolculuğunu paylaştığı görüldü.

Türkiye, dünya üzerindeki birçok ülkeden farklı olarak sınırlarının birçok farklı noktasında kaçak geçişlere açık bir ülke konumuna evrildi. Özellikle son dönemde, İran sınırında ortaya çıkan zafiyet nedeniyle Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Bangladeş gibi ülkelerden gelen kaçak göçmenlerin sayısı giderek artıyor. Askerlerin müdahale yetkisi olmaması da bu durumun daha da vahim hale gelmesine neden oluyor.

Kaçak göçmenler, genellikle sınır bölgelerindeki kaçakçılarla anlaşarak Türkiye'ye geçmeye çalışıyor. Ancak bu yolculukların büyük bir kısmı oldukça zorlu ve tehlikeli geçiyor. Buna rağmen, birçok kaçak göçmen, yolculuklarını TikTok gibi sosyal medya platformlarında paylaşıyor. Kamyonlara bindikleri, sınırdaki duvarlara merdiven dayayıp geçtikleri ya da dikenli tel örgüleri kestikleri videoları paylaşan kaçak göçmenler, diğer kullanıcılardan büyük ilgi görüyor.

TikTok'ta kaçak göçmenlerden birinin hesabı, son zamanlarda büyük bir ilgi topladı. "almas.afghan313" adıyla bir açılan bir TikTok hesabından paylaşılan videolarda, kaçak göçmenin memleketi olan Afganistan'dan Türkiye'ye olan neredeyse tüm yolculuğunu  paylaştığı görüldü.

Söz konusu videolarda büyük bir kafileyle göç ettikleri görüntülenen kaçağın videosu çok sayıda beğeni ve paylaşım aldı.

Kaynak: https://www.tiktok.com/@almas.afghan313

https://web.archive.org/web/20230323142711/https://www.tiktok.com/@almas.afghan313

 

 

kaçak göçmen kaçak sığınmacı göçmen mülteci Afgan afganistan göçmen kaçakçısı