Afganistan Ordusu Taliban'a Karşı Operasyon Başlattı: 55 Taliban Militanı Öldürüldü

TAKİP ET

Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan operasyonlar sonucu 55 Taliban militanının öldürüldüğü bildirildi.

Hükûmet ile Taliban arasında, yıllardır süren kanlı olaylara son vermek amacıyla başlatılan müzakerelerin sonuçsuz kalmasının ardından Afganistan Savunma Bakanlığı, Pazar günü çeşitli eyaletlerde Taliban'a karşı operasyonlar başlatıldığını ve bu operasyonlar sonucu 55 Taliban militanının öldürüldüğünü bildirdi.

Afganistan'ın doğusunda bulunan Lagman şehrinde Afgan ordusu tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada "Savaş uçakları dün Lagman eyaletinin Rahin ve Camba bölgelerindeki teröristleri hedef alarak 20 Taliban militanını öldürdü ve büyük miktarda silah ve mühimmatı imha etti” bilgisi verildi. Afganistan Savunma Bakanlığı Vardak eyaletinde yaptığı açıklamada, “Özel Kuvvetler dün Hava Kuvvetlerinin de desteğiyle Vardak’a bağlı Jalrez ilçesinde bir grup (Taliban) isyancıyı hedef alan operasyonlar gerçekleştirdi. 28 Taliban militanı öldürüldü ve bir dizi silah ve mühimmat imha edildi” ifadeleri kullanıldı.

Yine Afganistan'ın doğusunda bulunan Gazni kentinde yapılan operasyonlara ilişkin açıklamada ise "Hava Kuvvetleri dün gece Gazni vilayetinin Makur ilçesinde Taliban noktalarına hava saldırısı düzenledi ve saldırı sonucunda 7 Taliban unsuru öldürüldü, 5’i ise yaralandı" denildi.

Güvenlik güçlerinden bir kaynak ise verdiği demeçte "Dün gece Paktiya eyaletinin Gardez semtindeki bir polis kontrol noktasına düzenlenen Taliban saldırısında en az iki polis ve Taliban'dan dört militan öldürüldü, ayrıca üç polis yaralandı" şeklinde konuştu. 

 

afganistan ordusu taliban karşı operasyonlar müzakereler barış görüşmeleri sonuçsuz kaldı 55 taliban militanı öldürüldü militanlar açıklama afganistan savunma bakanlığı