Afganistan'daki Kazaklar Can Güvenlikleri Olmadığı İçin Kazakistan'a Dönmek İstiyor

TAKİP ET

Afganistan'daki Kazak Türkleri, can güvenliklerini sağlayabilmek için Kazakistan'a gitmek istiyor.

Radikal dinci terör örgütü Taliban tarafından ele geçirilen Afganistan'dan her gün 20 bine yakın sivilin kaçtığı belirtiliyor.

Taliban korkusunun en net delili olarak Kabil Havalimanı'nda ABD'li askerlere "Taliban benim için geliyor" diye yalvaran kadınların görüntüleri olmuştu.

Terör örgütü Taliban tarafından hedef alınma endişesi taşıyan Kazak Türkleri de Afganistan'dan ayrılarak anavatanları Kazakistan'a dönmek istiyor.

Mezarı- Şerif'te yaşamakta olan Kazak ailelerin Taliban tarafından hedef alınması muhtemel. Zira Taliban yalnızca "dinci" saiklerle hareket ediyor gibi bilinse de etnik temelli olarak şiddet eylemlerine de imza atmış ve Türk yoğunluklu bölgelerde birçok insanı infaz etmişti.

Kazakistan'a dönmek isteyen Kazakların görüntülerini Twitter hesabından paylaşan Atajurt Doğu Türkistan Kazakh Türkleri Kurucu Üyesi ve Türkiye Direktörü Babusselam Okutan, "Afganistan Mezar-ı Şerif’te yaşamakta olan 10 KazakTürk’ü aile: Taliban’ın baskısından sokağa çıkamıyoruz can ve mal güvenliğimiz yok acilen vatanımız Kazakhstan’a dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Afganistan'daki Kazaklar Can Güvenlikleri Olmadığı İçin Kazakistan'a Dönmek İstiyor