Afganistan'ı Ele Geçiren Taliban Düzenli Ordu Kuracak

TAKİP ET

Afganistan'ı ele geçiren Taliban düzenli ordu kuracaklarını açıkladı.

Afganistan'ı ele geçiren Taliban tarafından kurulan geçici hükümette Genelkurmay Başkanı olarak yer alan Kari Fasihuddin, askeri sistemde yapılacak olan değişiklikliklere ilişkin açıklama yaptı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen konferansta konuşan Fasihuddin, ülkede güçlü ve düzenli bir ordu kurulmasına ilişkin istişarelerin ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Çalışmaların devam ettiğini belirten ve yakında düzenli ordu planının hayata geçirileceğini belirten Fasihuddin, etnik ve direniş temelli kargaşa çıkaranları ezeceklerini söyledi.

Pençşir'deki direnişi işaret eden Fasihuddin, direnişçilerin Afganistan'ı kaosa ve yeniden iç savaşa sürüklemek istediklerini kaydetti.

Pençşir Direnişi

 

Taliban Pençşir direnişinin kırıldığını ve Pençşir Vadisi'nin tam olarak Taliban kontrolüne girdiğini iddia etmiş, Pençşir direnişinde başı çekenlerden biri olan eski Kabil hükümetinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emrullah Salih ise direnişin düşmediğine ilişkin açıklama yapmıştı.

Bunun ardından bir ses kaydı yayımlayan direniş lideri Ahmed Mesud ise Taliban'a karşı ulusal ayaklanma çağrısı yapmıştı.

Afganistan'ı Ele Geçiren Taliban Düzenli Ordu Kuracak