Afganistan'ın İlk Kadın Belediye Başkanı: Taliban Beni Öldürecek, Oturdum ve Gelmelerini Bekliyorum

TAKİP ET

Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı Zarifa Ghafari, Taliban'ın Kabil'e girmesinin ardından içinde bulunduğu durumu anlattı.

2018'in Temmuz ayında dönemin Cumhurbaşkanı tarafından Afganistan'da Belediye Başkanlığına getirilen Zarifa Ghafari,  Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinden dolayı duyduğu endişeyi dile getirdi. Taliban'ın kadınlar hakkındaki görüşüne ters olarak devlet kademesinde görev almış bir kadın olmanın kendisini hedef haline getirdiğini belirten Ghafari, yaşamının tehlikede olduğunu vurguladı. 

Afganistan’da ilk kadın belediye başkanı olan Ghafari, Taliban'ın daha önce kendisini tehdit eden açıklamalarda bulunduğunu ve çok sayıda suikast girişimini atlattığını belirterek, “Benim gibi insanların peşine düşecek ve beni öldürecekler” dedi. 

''Oturdum ve Gelmelerini Bekliyorum''

Taliban'ın Kabil'e girmesinden 3 hafta önce, ''Afganistan'ın geleceğinden umutluyum'' şeklinde açıklama yapan Ghafari, “Genç insanlar olan bitenin farkında. Sosyal medyaları var. İletişim kuruyorlar. Bence ilerleme ve haklarımız için mücadeleyi sürdürecekler” diyerek umudu olduğunu dile getirmişti. Ancak Taliban'ın sandığının aksine yönetimi ele geçirmesi üzerine tekrar açıklama yapan Ghafari, “Oturdum ve gelmelerini bekliyorum. Ben ve ailem için yardım edecek kimse yok. Benim gibi insanların peşine düşecek ve beni öldürecekler. Ailemi bırakamam. Zaten nereye giderim ki?” diyerek içinde bulunduğu durumu anlattı.

Afganistan Belediye Başkanı ilk kadın Zarifa Ghafari taliban ölmeyi bekliyorum