Afganistanlı Sapık Türk Kızının Hayatını Kararttı

TAKİP ET

Afganistanlı yasa dışı göçmen A.M.'nin tecavüz etmeye kalktığı ve başını taşla ezdiği 16 yaşındaki Ayşegül Aydın'ın hayatı karardı.

12 Temmuz'da Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen olayda Ayşegül Aydın (16), Afganistanlı yasa dışı göçmen A.M. tarafından cinsel saldırıya uğramış, Aydın'ın direnmesi üzerine Afganistanlı sapık, Türk kızının başını taşla ezmişti.

Taşla saldırıya uğradıktan sonra yaralanarak Gebze'de bir özel hastanede yoğun bakım altına alınan Ayşegül, beyin hücrelerinin bir kısmını kaybetti.

Kızının durumunu anlatan baba Metin Aydın, "Ayşegül yoğun bakımda. Hastanelerde dolaşıyoruz. Kök hücre tedavisinden başka bir çare olamayacağını söylediler. Ancak kök hücre tedavisiyle Ayşegül'ün iyileşebileceğini söylediler. Biz de bunun üzerine araştırdık. Kendi çabalarımla kök hücre yapan doktorları araştırdım. Gaziosmanpaşa'da bu işi yapan doktor daha önce de bir çocuğa aynı tedaviyi yapmış. Ona ulaştık. Bütün dosyaları inceledi. Kök hücre yapılabileceğini ama 3 tane doktorun imzasının olması gerektiğini söyledi. İstedikleri her şeyi buldum temin ettim. Fakat doktorun kontenjanı dolu olduğu için o doktorun ismini kabul etmemişler. Bizim süremiz doluyor" diye konuştu.

Ayşegül'ün sağlığına kavuşması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yardım isteyen baba Metin Aydın, "Bakanlıkta 6 ay dolduktan sonra kök hücre tedavisi için izin verilmiyormuş. Bakanımızdan bize yardım etmesini istiyorum. Bürokrasiyi aşamıyoruz. Nereye gitsek, ne yapsak hiçbir sonuç alamadık. İl Sağlık Müdürümüz de mücadele ediyor ama o da yeterli gelmedi. Ancak Sağlık Bakanımız bu işi çözebilir. Sağlık Bakanımız bu konuda bize yardım etsin. Bir an önce Ayşegül'e kök hücre tedavisi uygulanmasını istiyorum. Milyonda bir de umut olsa bunu istiyoruz. Kendi imkanlarımızla yapma durumumuz yok. Ancak devletimiz yardım ederse yapabilecek durumdayız. Perişan olmuşuz" dedi.

Kız Ölüyor, Her Gün Ölüyor Önümüzde

Ayşegül'ün günden güne eridiğini söyleyen Şükran Aydın ise "Sağlık Bakanlığımızdan yardım istiyorum. Benim yavrumu sağlığına kavuşturmasını istiyorum. Bir çare varmış, bir umut var. O umudun peşinde koşuyoruz. Yavrumun ayağa kalkmasını istiyorum. Sağlığına kavuşmasını istiyorum. 78 gündür sesi yok, gülüşü yok. Nasıl anlatayım ben. Kız ölüyor. Her gün ölüyor önümüzde. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Benim yavrum 16 yaşında. Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'dan, Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Onlar el uzatırsa, umut ediyorum ki yavrum ayağa kalkacak. Bir umudumuz var. Allah'tan umut kesilmez. Onlar aracı olursa mutlaka yavrum ayağa kalkacak" ifadelerini kullandı.

Afganistanlı Sapık Türk Kızının Hayatını Kararttı ayşegül aydın 16 yaşında tecavüz taciz kök hücre beyin