Afganistanlı Sığınmacılar 'Batılı' Gibi Giyinen Ablalarının Boğazını Kesip Gömdüler

TAKİP ET

Ülkelerinden kaçarak Almanya'ya yerleşen iki erkek Afganistanlı, batılı giyim tarzını benimseyen ablalarını öldürüp gömdü.

Afganistan'dan kaçarak Almanya'ya yerleşen 3 kardeş arasında korkunç bir olay yaşandı. Ülkelerinden kaçarak 'batılı' bir ülkeye yerleşen 2 erkek, 2013'te Berlin'e gelen ve Afganistan'da sevmeden evlendirildiği kocasından resmi olarak boşanan ablaları Maryam H.'nın modern giyim tarzını benimsemesine tepki gösterdi.

9 ve 13 yaşında iki çocuk annesi 34 yaşındaki Maryam H.'nin yaşam şeklinde müdahale etmek isteyen kardeşler Sayed (22) ve Sayed H. (25), ablalarının başka bir erkekle evlenmek istemesine de tepki gösterdi.

Maryam H.'nın isteklerinin inançlarına uymadığını söyleyen kardeşler, genç kadına şiddet uygulamaya başladı. Ancak defalarca darp edilmesine rağmen kardeşlerine boyun eğmeyen Maryam H., cani kardeşleri tarafından katledildi.

''Bizde Kadınların Rolü Sizdeki Gibi Değil''

Genç kadını kafasına vurdukları darbelerle öldüren ve boğazını kesen erkek kardeşler, yaşamını yitiren kadının cesedini bir bavula koyarak Berlin'den 500 kilometre uzaklıkta Bavyera Eyaleti'ne götürdüler.

Burada Maryam H.'nin cansız bedenini toparağa gömen kardeşler, yakalandıktan sonra verdikleri ifadelerinde, “Bizde kadınların rolü sizdeki gibi değil. Bizde kadınlar öyle giyinmez. Ev işleri yaparlar, evle ilgilenirler. Çocuklara bakarlar” şeklinde konuştular.

almanya afgan afganistan batılı giyim tarzı ablalarını boğazını kesip gömdüler sayed maryam