Afganistanlı Yasa Dışı Göçmen: Türk Askeri Sınırlarına Sahip Çıksın, Biz Girmeyelim

TAKİP ET

Zeytinburnu'nda Afganistanlı bir göçmenin söyledikleri sosyal medyada viral oldu.

Sade Vatandaş YouTube kanalının İstanbul Zeytinburnu'nda gerçekleştirdiği bir sokak röportajında konuşan Afganistanlı göçmenin söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu.
 
Söz konusu göçmen "Bu insanlar sınırdan nasıl bu kadar rahat geçiyorlar?" sorusuna "Türk arkadaşlarım bana küsmesinler düşüncelerimi söylüyorum. Sınır kimin sınırı İran-Türkiye. Askeri yok mu? Askeri varken nasıl geçeriz biz?" ifadeleriyle yanıt verdi.

Sade Vatandaş muhabirinin buna göz mu yumulduğuna ilişkin sorusuna ise göçmen genç "Biz Avrupa'ya gitmek istersek buradan Edirne'ye, Çanakkale'ye veya Çeşme'ye gidemiyoruz. Burada suç bizim mi? Biz Afganistan'dan gitmek zorunda kaldık benim için hangi ülke rahat ise oraya giderim" ifadelerini kullandı.

Ülkesine dönmek istediğini ama ailesinin karşı çıktığını belirterek "Ölümden de korkmuyorum ama boş elle nasıl gideceğim?" diye soran genç, "Türk askeri Afganistan'a gidip havalimanına sahip çıkacak deniyor. Yanlış anlaşılmasın ama havalimanına sahip çıkmasın sınırlarına sahip çıksın. Biz girmeyelim" şeklinde konuştu.
 
  Daha önce yasa dışı göç ve terör karşıtı pankart asan gençler saatler içerisinde gözaltına alınarak terörle mücadele tarafından sorgulanmış ve bu gençler Ülkü Ocakları mensupları tarafından saldırıya uğramıştı.  

Hudut Namustur Pankartı Astıktan Sonra Alıkonulan Ahmet Çakmak'ın Avukatı Afşin Hatipoğlu: Yarın Ben ve Arkadaşlarımın Başına Geri Dönülmeyecek Bir Hadise Gelirse Sorumlusu Kim Olacak?

afganistanlı yasa dışı göçmen türk askeri sınırlarına sahip çıksın biz girmeyelim