Afganistanlı Yasa Dışı Göçmenlerin Sınırdan Geçişleri Devam Ediyor

TAKİP ET

Afganistanlı bir yasa dışı göçmen, Türkiye'ye girerken kullandıkları güzergahları ve yaşadıklarını kayda aldı.

Aykırı'nın haberine göre bir Afganistanlı yasa dışı göçmen, birlikte yola çıktığı yüzlerce Afganistanlı yasa dışı göçmenin Türkiye'ye girerken kullandıkları güzergahları, araçları ve yaptıkları taksi pazarlığını dahi içeren tüm süreci kayda alarak internette yayımladı.

Video görüntülerinde yasa dışı göçmenlerin yürüdüğü sarp yamaçlar, onlarcasının bir arada bulunduğu kamyonet kasaları ve yaptıkları taksi pazarlıkları yer alıyor.

Video görüntüleri:

Ne Olmuştu?

 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Afganistanlıların ABD'ye geçişi için öncelik olarak "bir üçüncü ülkeye geçişleri" tavsiye edilmiş ve burada 12-14 aylık bir sürede güvenlik taramalarının gerçekleştirileceği belirtilmişti. Söz konusu 3. ülkeler arasında ise Pakistan ve Türkiye zikredilmişti.

Konuya ilişkin olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Twitter'dan yaptığı açıklamalarda "Erdoğan son yaptığı görüşmede ülkemize bu Afgan sığınmacıları kabul etmiştir. Toplantıya devlet mekanizmalarının dışından, Kavakçı ailesinden getirilen genç tercümanın sebebi de belli olmuştur. Erdoğan bunun duyulmasını engellemek için bunu yapmıştır.

ABD'ye sesleniyorum: Erdoğan ile yaptığınız bu anlaşmaları, geleceğin iktidar üyesi ve ülkeyi yönetecek ittifak olarak asla kabul etmiyoruz. Kendisine ne dediyseniz, neler söylediyseniz, bunlar Erdoğan’ı bağlar, Türkiye Cumhuriyeti'ni bağlamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrasında ise Dışişleri Bakanlığı ABD'den gelen söz konusu açıklamalara tepki gösteren bir açıklama yayımlamıştı.

Afganistanlı Yasa Dışı Göçmenlerin Sınırdan Geçişleri Devam Ediyor