Afganların İstanbul'da Açtığı Bakkal Görünümlü Ofis Şok Etti

TAKİP ET

İstanbul'da Afganlar tarafından kurulan bakkal görünümlü ofiste birçok usulsüz iş yapan şüpheliler polis ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.

ANKA Haber Ajansı'nın aktardığına göre İstanbul Başakşehir'de Afganlar tarafından işletilen bakkkal görünümlü bir dükkana operasyon düzenlendi.

İstanbul'da Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri Başakşehir'de bakkal görünümü altındaki bir işyerinde yabancılara yönelik yasa dışı işlemler yapıldığını tespit etti.

Çalışma başlatan ekipler, bakkal görünümlü iş yerinin, aynı zamanda ofis olarak kullanıldığını belirledi.

İş yerine müşteri gibi giren ekipler, şüphelilerin, yasadışı yollarla uluslararası para transferi gerçekleştirdiğini de tespit etti. Afganistan, Pakistan ve Sırbistan’a para gönderildiği, buralardan para getirdiği öğrenildi.

 

Danışmanlık Hizmeti de Veriliyor

Döviz bürosu gibi de kullanılan iş yerinde, yabancılarla ilgili danışmanlık hizmeti bile verildiği anlaşıldı. Şüphelilerin, yasal olarak ikamet izni bulunmayan kaçaklara ikamet izni, oturum izni ve vize alınması gibi konularda belli ücret karşılığı devreye girdiği iddia edildi.

Polisin çalışmaları ve tespitleri tamamlanınca, 8 Nisan'da adrese operasyon düzenlendi. Baskında H.K.A. ve N.A. isimli Afgan uyruklu şüpheliler yakalandı. Yapılan aramalarda, bir para sayma makinası,  para hareketlerini gösteren ajanda ve hesap dökümleri ele geçirildi. Suçtan elde edildiği değerlendirilen 85 bin 160 lira ve bin 295 euro paraya da el konuldu.

Emniyet birimlerince yakalanan ve aynı gün adli makamlara sevk edilen 2 şüpheli, hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Afganlar bakkal görünümlü ofis Baskın kaçakçılık şube iş başında