Afrikalılar İstanbul'da Sahte 1 Milyar Dolar Bastı

TAKİP ET

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul Kağıthane'de bir depoya yaptıkları baskında Afrikalılar tarafından Afrika'ya göndermek üzere basılmış 1 milyar dolar sahte para yakaladı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Afrikalıların öncülük ettiği bir şebeke hakkında önemli bir bilgiye ulaştı. Bu şebekenin sahte dolar basarak Afrika ülkelerine kaçakçılık yapma hazırlığı içerisinde olduğu tespit edildi.

Ekipler yaptıkları araştırmaların sonucunda, şüphelilerin Kağıthane'deki bir depoya farklı zamanlarda girip çıktıklarını, uzun süre depoda kaldıkları ve burada çok sayıda kargo kolisi ve kasanın taşındığınu belirledi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, parayı basan ve taşıyacak olan D.B.S.B, N.J.W, N.O.F. isimli 3 İsveç vatandaşı, J.W. isimli İngiltere vatandaşı, A.K.K. isimli Gana vatandaşı ve A.Ö. isimli Türk vatandaşını suçüstü yakaladı.

Ekipler depo içerisinde yaptıkları aramalar ve incelemerde, Afrika ülkelerine götürülmek üzere kargo kasalarına yerleştirilmiş vaziyette, 10 milyon adet 100'lük banknotlar halinde toplamda 1 milyar dolar sahte para yakaladı.

Şüphelilerin Şişli'de kiraladıkları lüks villalarda yapılan aramave incelemelerde ise bir miktar para ile ziynet eşyalarına el konuldu.

Şüphelilerin ülke konsolosluklarına bilgi verildiği belirtilirken, ele geçirilen sahte doların Cumhuriyet tarihinin tek seferde ele geçirilen en yüksek miktardaki sahte parası olduğu vurgulandı. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor ve adli işlemler başlatıldı.

afrikalılar sahte para sahte dolar istanbul şişli kağıthane istanbul il jandarma komutanlığı operasyon