Afyon'da Bir Profesör Mezarlıkta Define Ararken Yakalandı

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Üyesi Mevlüt Güllü, define ararken yakalandı.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesi, Şıhlar Mahallesi, Zafer Caddesi'nde bulunan mezarlıkta 10 Mart'ta meydana gelen olayda, gece vakti devriye atan bekçiler mezarlıkta kendilerini gören ve kaçmaya başlayan şüphelileri takibe aldı.

2 şüpheliyi yakalayan bekçiler 2 mezar ortasındaki ağacın kazma kürekle kazıldığını fark etti. Emniyetteki ifadelerinde yanlarında iki kişinin daha olduğunu belirten Mevlüt Güllü ve M.Ş.'nin ifadeleri doğrultusunda H.B. ve M.A.D. de gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgularının ardından salıverilen şüphelilerden Mevlüt Güllü'nün Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Harita Mühendisliği Bölümü Jeodezi Anabilim Dalı Profesörü olduğu ortaya çıktı.

"Konumda Belirlenen Yeri Ben Tespit Ettim"

Define aradıkları mezarlık ise Türk İstiklal Savaşı döneminde şehit olan Türk askerlerinin defin bölgesi ve 1. Derece Sit Alanı. Mevlüt Güllü,  diğer şüphelilerinin cep telefonundaki konumun yerini tespit için mezarlığa gittiğini belirterek "Telefondaki konuma baktığımda eski mezarlık içinde bir noktayı gösterdiğini tespit ettim. Ben, 'Konumun neresi olduğunu size gösteririm başka da bir şeye karışmam' dedim. Benim aracıma dördümüz binip, mezarlığa gittik. Mezarlığın bulunduğu yerde araçtan indik. M.A.D., aracımı başka yere park ettikten sonra yanımıza geldi. Konumda belirlenen yeri ben tespit ettim. İki mezar arasında bir noktaydı" ifadelerini kullandı.

"'Eşkıya Parası Vardır' Diye..."

Güllü, "Belirlediğim yeri kazmaya başladılar. Belli bir yere kadar kazdıktan sonra bir şey çıkmayacağını anladıktan sonra kapatmaya başladık. Polis otomobilini görünce kaçmaya başladık. Kazıyı, 'Burada daha önceden eşkıya parası vardır' diye cahillik yaparak kazdık. Kazı yaptığımıza pişmanım. Kazı yerinde bir cisim bulmadık" şeklide ifade verdi.

afyon kocatepe üniversitesi afyonkarahisar bolvadin mevlüt güllü profesör öğretim üyesi define