Afyon'da Ücretini Vermeyen Patronları Tarafından Dövülen 16 Yaşındaki Çocuk İçin Hapis İstemi

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da yanında çalıştığı kişilerce dövülen S.C.K. için düzenlenen iddianame tamamlandı. Çocuğu darbeden kişilere 4-14 yıl, çocuğa ise 2-6 yıl hapis istendi.

Afyonkarahisar'da 16 yaşındaki S.C.K. isimli bir genç, balıkçı dükkânında 200 TL’lik yevmiye meselesi yüzünden patronları ile tartışmış, 16 yaşındaki genç zorla kapatıldığı dükkanda 5 saat boyunca işkence görmüştü. Sopa ve demir çubuklarla feci şekilde darp edilen gencin vücudunda büyük hasar oluşmuştu.

Dövülen Çocuk İçin de Hapis

Yanlarında çalıştığı Akif A. ve A.S. tarafından 200 lira alacağını isteyince saatlerce dövülen S.C.K. için hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede Akif A. ve A.S.'nin 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', Ş.C.K.'nin ise 'haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle gece vakti hırsızlık' suçundan cezalandırılması talep edildi.

Tarafların soruşturma safhasında verdikleri ifadelerin de yer aldığı iddianamede Akif A. ve A.S., Ş.C.K.'yi 5 saat boyunca dövdükleri iddialarını reddetti.  İddianamede, şüphelilerin Ş.C.K.'yi darbettikleri paspas sopasının da silah sayılması gerektiği belirtildi. Çocuğu darbeden Akif A. ve A.S. için 4-14 yıl, çocuk için ise 2-6 yıl hapis istendi.

afyon çocuk patron dövülen 200 tl hapis