Afyonkarahisar'da Dolandırıcılık Yaptıkları Tespit Edilen Suç Örgütü Çökertildi

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da bir internet sitesi üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri gerçekleştirildiğine dair gelen şikayetlerin üzerine harekete geçen ekipler, suç örgütünü çökertti.

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir suç örgütü, İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonla çökertildi.

goldsirketler.net isimli internet sitesi üzerinden dolandırıcılık yapıldığı şikayetleri üzerine harekete geçen ekipler, Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli olarak 22 Mart tarihinde teknik ve fiziki takibe başladı.

Takipteki sitenin Dumlupınar Mahallesi'ndeki çağrı merkezine ve şüphelilerin adreslerine 3 Mayıs'ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda, suç örgütü lideri, yardımcısı ve örgüt üyesi 10 çağrı merkezi çalışanı olmak üzere toplamda 12 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından 7 Mayıs'ta Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 11'i çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonlarda yapılan aramalar neticesinde 253 uyuşturucu hap, 2 uyuşturucu içiminde kullanılan aparat, 22 cep telefonu, 17 sim kart, 14 bilgisayar, 1 tablet bilgisayar, 1 harici disk, 3 USB bellek, 2 sahte kimlik kartı ve 3 ajanda ele geçirildi.

afyonkarahisar suç örgütü dolandırıcılık ele geçirildi çökertildi çete internet sitesi operasyon jandarma tutuklandı 12 kişi 11 kişi zanlılar arama