Afyonkarahisar'da Kanalizasyon Kazısı Sırasında Apollon Heykeli Bulundu

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen kanalizasyon çalışmaları sırasında Apollon'u tasvir ettiği düşünülen heykel bulundu.

Arkeofili'nin aktardığına göre, Afyonkarahisar'da bulunan Sinanpaşa Höyüğü'nün güneybatısında yapılan kanalizasyon çalışmaları sırasında biri heykel olmak üzere iki tarihi eser bulundu. Heykelin Yunan mitolojisindeki Apollon'u tasvir ettiği tahmin ediliyor. 

Tarihi eser bulununca çalışmalar durdurulurken Kaymakamlık, emniyet ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne haber verildi. Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü uzmanları da alanda inceleme gerçekleştirdi.

Bölgenin Roma ve Doğu Roma dönemlerine ait arkeolojik yerleşim alanı olduğu tespit edilirken, parçalar incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne taşındı.

 İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, bir metre uzunluğundaki heykel ile ilgili "Baş ve diz altından eksik olduğu görüldü. Söz konusu kırıklar eski olup parçaları bulunamamıştır. İlk verilere göre Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen heykelin Apollon olduğu düşünülüyor. İşlemlerden sonra müzeye kazandırılacak" bilgilerini verdi.

arkeoloji çalışma afyonkarahisar afyon kanalizasyon çalışması bulundu apollon heykel tarihi eser sinanpaşa höyüğü durduruldu incelenecek yunan mitolojisi