Ağabeyi ve Yengesini Tandıra Gömen Zanlının İfadesine Ulaşıldı

TAKİP ET

Kayseri'de ağabeyi ile yengesini öldürdükten sonra tandıra gömen Yusuf T.'nin ifadesi ortaya çıktı.

Kayseri'de 22 gün boyunca kayıp olarak aranan Firdevs Öztürk ve boşandığı eşi Mehmet Turhan'ı öldürdüğü ortaya çıkan Yusuf T. ve oğlu Bedirhan T.'nin ifadesine ulaşıldı. Ağabeyi ile yengesini öldürdükten sonra tandıra gömen Yusuf T., Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, ''Ağabeyim açık cezaevine çıktıktan sonra bana musallat oldu. Ağabeyim benim başıma belaydı, o yüzden uzak duruyordum. Olaydan bir gün önce köye ağabeyimin yanına gittim. ‘Bağımı ver. 17 yıl hapis yattım, sizi de öldürür, bir 17 yıl daha yatarım’ dedi. Olay günü oğlum, eşim ve ben ağabeyimlere gittik. Ağabeyimin elinde ip vardı. Boğazıma dolamaya çalıştı. Boynumu eğdim ve elinden ipi aldım. Daha sonra ben onun boğazını bir dakika kadar iple sıktım. Sonra ip koptu, ağabeyim yere düştü. Ne yaptığımı bilmiyordum, kendimi kaybetmiştim.

Odadan çıktıktan sonra yengem bana bir şeylerle vuruyordu. Daha sonra kopan ip parçasıyla yengemi de boğdum. Oğlum Bedirhan bana ‘Baba ne yaptın?’ diye bağırıyordu. Sonra Bedirhan ile evden çıktık, Kayseri içerisinde arabayla dolaştık. Sonra Bedirhan bana ‘Karakola git, her şeyi anlat’ dedi. Bir süre düşündükten sonra ‘Oğlum Bedirhan, karakola gidip her şeyi anlatırsam ağabeyimin çocukları sana hasım olur’ dedim. Aklımdan bunları çuvala koyup bir yere koymak geçti.

Cami Kebir’e gidip torba aldım. Sonra ağabeyimle yengemi torbaya koyup, torbaları da arabaya yerleştirdik. Cesetlerden kurtulmaya çalıştım. Hiçbir yer bulamadım, köye götürdüm. El arabasıyla tandıra götürdüm. Daha sonra da iki cesedin üzerini betonla örttüm. Ben ağabeyimle yengemi öldürecek olsam, ne evi ne de para verirdim. Ağabeyim beni öldürmeye çalışıyordu, kardeş katili olarak yargılanmak bana çok zor geliyor'' dedi.

''Amcamı Öldürmek Gibi Bir Planımız Yoktu''

Yusuf T.’nin oğlu Bedirhan T. ise, “Babamla amcam odadaydı. Ben de odaya girdim. Girdiğimde babam çok öfkeli bir şekilde elinde ip parçasıyla duruyordu. Sonra yengem babama vurmaya başladı, babam elindeki iple yengemi de boğdu. Sonra cesetleri torbaya koyduk. Bağ evimize götürdük, babam iki cesedi tandıra koydu. Çimentoyla üzerini kapattık, kesinlikle amcamı öldürmek gibi bir planımız yoktu” ifadelerini kullandı.

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ağabey yenge kayseri tandır firdevs öztürk mehmet turhan yusuf bedirhan ifade