Ağaçlandırılacak Arazi TOKİ Tarafından Satışa Çıkarıldı

TAKİP ET

TOKİ, Uşak'ta ağaçlandırılacak olan kamu arazisini satışa çıkardı.

TOKİ, üzerinde yeşil alan ve park gibi kamusal alanların bulunduğu 278 arsayı satışa çıkardı. 9-10 Haziran’da müzayede düzenlenerek satışa çıkarılan arsaların daha önce 'ağaçlandırılacak alan' olarak belirlendiği ortaya çıktı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Uşak Şube Başkanı Çağlar Samancı, “Ağaçlandırılacak olan alan neden satılır? Bu alanı kim neden alır? Bunlar ciddi sorular. Bu bölgenin imara açılması mümkün değil. Süreci takip ediyoruz ve herhangi bir şekilde bu alanın yapılaşmaya açılmasına müsaade etmeyeceğiz. Böyle bir durumda konuyu yargıya taşırız” şeklinde konuştu.

Kamuya Ait Arazinin TOKİ Eliyle Satılmasını Anlayamıyoruz

TOKİ'nin faaliyette bulunmak istemediği takdirde bu alanların Uşak halkına iade edilmesi gerektiğini ve Uşak Belediyesi'ne devredilmesi durumunda da belediyenin bu arazilere sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Samancı, “Bu alan Uşak Belediyesi’ne devredilse ve belediye kaynak yaratmak için satışa çıkarsa durumu anlarız; ancak kamuya ait arazinin bu şekilde TOKİ eliyle satılmasını anlayamıyoruz. Bu alanların TOKİ aracılığıyla satılmasının en önemli sebebi TOKİ’nin plan yapma yetkisinin olması. TOKİ yaptığı planı askıya çıkartmak zorunda bile değil” ifadelerini kullandı.

uşak toki kamu arazisi satışa çıkarıldı ağaçlandırılacak alan