Ağıralioğlu'nun 'Cumhur İttifakı' Açıklamasına İYİ Partili Vekillerden Tepki

TAKİP ET

İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu'nun 'İYİ Parti Cumhur İttifakı'na katılır mı' sorusuna verdiği cevap parti içinde tepkiyle karşılandı. Milletvekilleri Aytun Çıray ve Ümit Özdağ, eski Parti Sözcüsü'nün açıklamalarını paylaşarak açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda adı çizilen ve liste krizinden bu yana 'parti içindeki küskünler' olarak anılan isimler partinin Cumhur İttifakı'na yakınlaşması ve katılması ihtimaline dikkat çekmeye ve Genel Merkez'i ikaz etmeye devam ediyor.

Aynı isimlerden benzer uyarıların duyulmasına ise bu kez partinin eski sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun katıldığı bir canlı yayında 'İYİ Parti Cumhur İttifakı'na katılır mı' sorusuna verdiği cevaplar neden oldu.

Ağıralioğlu, Halk TV'de yayımlanan programda söz konusu soruya "Parlamenter sisteme dönüşün ilk siyasi avantajı AK Parti'ye ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'adır, dedi Sayın Genel Başkanımız. Biliyorsunuz, yani bu sistemden dönülmüş olmasının ilk siyasi avantajını pozisyon olarak AK Parti kendi lehine kullanacaktır, dedi. Ama peşine de ekledi, biz  bu parlamenter sistem hassasiyetimizi AK Parti'ye yarıyor diye geri çekecek durumda değiliz, dedi. Yani onlara da yarıyor olabilir, yarasın; Tayyip Bey'e de yarıyor olabilir, yarasın. Yeter ki, memleket şu anda memleketin yükünü çekemeyen kötü sistemden kurtulup eski ayarlarına dönsün. Bu hassasiyeti böyle ifade ettiği için belki bu ithamın konusu olacak bir değerlendirme ortaya çıkmıştır, oradan beslendiğini düşünüyorum" ifadeleriyle yanıt vermişti.

Eski Parti Sözcüsünün açıklamaları, İYİ Parti'nin anketlerin yüzde 50+1'den uzaklaştığını gösterdiği Cumhur İttifakı'na 'parlamenter sistem' şerhi düşerek açık kapı bıraktığı şeklinde değerlendirmelerine neden oldu.

Bu doğrultuda liste krizinin ana aktörlerinden biri olan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ağıralioğlu'nun açıklamalarına yer verdiği sosyal medya paylaşımında "Yazık oluyor ülkeme.. Yazık oluyor 97. Kuruluş Yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet'e. Haklılığım her gün teyit ediliyor. Yanılmış olmayı çok isterdim" eleştirilerini getirdi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise aynı videoyu paylaşırken "Hedefimiz, AKP’nin oyun kurucu olduğu bir parlamenter sisteme mi dönmek, yoksa gerçekten kuvvetler ayrılığını esas alan bir sistem midir? Parlamenter sistemdeki AKP ile, Başkanlık Sistemindeki AKP arasındaki fark nedir? Yavuz bey çok güzel izah etmiş! Daha ne söylenebilir ki" ifadelerini de kullanarak imalı bir açıklama yapmış oldu. 

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da söz konusu videoyu bir başka sosyal medya platformundan yayımlarken paylaşımına "Çok ilginç bir konuşma" notunu düştü.

yavuz ağıralioğlu ismail koncuk aytun çıray ümit özdağ cumhur ittifakı iyi parti liste krizi küskünler meral akşener parlamenter sistem