Ahbap, Datça İçin Bakanlığın 15 Katı Para Ayırdı

TAKİP ET

AKP'li Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile yangın bölgesindeki vakfa 500 bin TL kaynak aktarılacağını açıkladı.

Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesinin Kocadağ mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Alevler rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. 10'uncu saatine giren yangında akşam saatlerinde de müdahale sürüyor.

AKP'Li Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Datça'da süren yangında Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 500 bin TL kaynak gönderileceğini açıkladı. 

Yanık, "Bölgedeki vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 500.000 TL kaynak gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.


Ahbap 7,5 Milyon TL Ayırdı


Haluk Levent'in öncülüğünde kurulan Ahbap ise Datça için 7,5 milyon TL ayırdığını duyurdu.

Haluk Levent yaptığı paylaşımda, "Şu an meydana gelen-gelecek olan yangınlardan, sel baskınından zarar gören vatandaşlarımıza hem belediye yetkilileri hem de valilikler muhakkak ki destekte bulunacaktır. Ahbaplar olarak bizlerin de sofrada tuzu  olsun istedik. İlk etapta 7.5 milyon TL ayırdık. Bilginize" ifadelerini kullandı. 

ahbap datça ahbap platformu haluk levent sahip çıktı