Ahmedinejad'dan Doğu Türkistan Çıkışı: Soykırım Suçu İşleniyor

TAKİP ET

Eski İran Cumhurbaşkanı, Çin'in işgal altındaki Doğu Türkistan'da soykırım suçu işlediğini söyleyerek Tahran'ı bu duruma sessiz kalmakla suçladı.

İran'da ülkeyi halkın iradesine ipotek koyarak sözde İslami bir çizgide yöneten Molla Rejimi, kutsal olarak nitelendirdiği bütün değerlerin işgal altındaki Doğu Türkistan'da Çin tarafından ayaklar altına alınmasına sessiz kalıyor. Ortaya çıkan trajik tabloya tepki, eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'dan geldi.

İran'ın eski lideri, işgal altındaki bölgede bir soykırım suçu işlendiğine dikkat çekerek Tahran yönetiminin buna sessiz kaldığını kaydetti.

"Şimdi, Asya'nın kalbinde, Uygur bölgesinde iktidar için soykırım suçu işleniyor. Soylarını kurutmak için çocuk ve kadınların başına türlü türlü belalar getiriyorlar. İnsan, bunu söylemekten utanıyor. Bu alemde ebedi kalacaklarını ve hesap vermeyeceklerini zannediyorlar" diye konuşan Ahmedinejad, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlginç olan şu ki; kendi ülkemizde Müslüman olduğumuzu, zulme ve büyüklenmeye karşı durduğumuzu iddia ediyoruz. Neden bu duruma karşı sessiz kaldık? Bu sessizliğe karşılık ne verildi ki orada zulüm yapılıyor, cinayet işleniyor ve burada sessizlik var? Neden uyarıda bulunmuyor ve buna itiraz etmiyorsunuz?"

mahmud ahmedinejad asya uygur doğu türkistan soykırım iran çin molla tahran