Ahmet Davutoğlu: Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak Bana Kumpas Kurdu

TAKİP ET

Ahmet Davutoğlu, başbakanlık görevinden istifa ettirilme sürecinde Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak'ın kendisine kumpas kurduğunu söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlık görevinden zorla istifa ettirilme sürecine dair detaylar verdi. Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Soylu’nun o dönemde kendisinin görevden alınması için bir kumpas kurduğu belirtti. Küçükkaya, “Belki Cumhurbaşkanı’nın haberi yoktur” deyince cevap veren Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dışında olamaz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun her fırsatta kendisiyle uğraştığını söyleyen Davutoğlu, ''Sedat Peker'in Süleyman Soylu'ya yönelik iddialarına cevap beklerken Soylu bir anda konuyu bana getirdi. Söylediği her şey külliyen yalandır. Bir tane doğrusu yok.

Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir alçaklık yapmadım ama Soylu alçakça iftira atıyor. Elinde polis, istihbarat var, gerekirse MİT'e başvursun, araştırılsın. Kendinden önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira atıyor aynı zamanda, çünkü ben dinleteceğim, Erdoğan'ın haberi olmayacak öyle mi... Soylu bakın nasıl bir mesaj gönderiyor AKP'ye ve Cumhurbaşkanı'na'' dedi.

Cumhurbaşkanı’nın Koordinasyonuyla Bana Kumpas Kurdular

Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak'ın kendisine kumpas kurduğunu iddia eden Davutoğlu, ''Efkan Ala'ya suç isnadında bulunuyor, Muammer Güler'in para sayma makinesini gündeme getiriyor. Bunun üzerinden de Erdoğan'a mesaj veriyor. Soylu, kendi genel başkanını görevden almak için bir kumpasın içinde olduğunu kabul etti. 

Buradaki mesaj AKP'ye, Erdoğan’a. O mücadelede çetin bir şeye kalkıştım. İmar rantlarına, faiz rantlarına neşter atacaktım. Siyaset ile mafya arasındaki bağları koparmak için yasa getirecektim.  Tüm bu adımlara karşı karşımda bir çete örgütlendi parti içinde; Artık itiraf ediyorum, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, o dönem Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular. O kumpasın hesabını verecekler. Ben yalnız bırakıldım.

Şimdi üçü birbirini yemeye girişti, meydan mafyaya kaldı. Bu son saldırı, kurtlar sofrasında birbirini yemekte olan kurtların 'buraya birini daha çekelim de onu da yiyelim' deme çabasıdır. Ben o sofraya gelmem Sayın Soylu'' diyerek çarpıcı iddialarda bulundu. 

Mehmet Ağar'ı Sistem İçerisine Süleyman Soylu Soktu

Mehmet Ağar'ı sistem içerisine sokan kişinin Soylu olduğunu açıklayan Davutoğlu, ''2016'da ben Başbakan iken Mehmet Ağar sahnede miydi? Nasıl girdi? Süleyman Soylu'nun kendisi Mehmet Ağar'ın sistem içerisine girmesine vesile oldu, aracılık etti.

Kurtlar sofrasında düşen düşene. Hepsi 'ben düştüysem onu da aşağı indireyim ki, belki onu yerler' diyor. Kimin yem olacağının kavgası bu. Soylu bakıyor kendi düşüyor, Ağar'ı aşağı çekiyor. Ağar düşerken 'mafya' diyip Soylu'yu aşağı çekiyor'' şeklinde konuştu.

 

 

ahmet davutoğlu sedat peker süleyman soylu recep tayyip erdoğan binali yıldırım berat albayrak kumpas