Ahmet Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na "Yalancı" İması

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Davutoğlu'na yalan söylediği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasından hemen önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı gizli anlaşma sızınca ortaklarına yalan söylediği canlı yayında tescillendi. Kılıçdaroğlu'nun o anlaşmada, İçişleri ve Kültür Bakanlıkları ile MİT Müsteşarlığı'nı Özdağ'a verdiği ortaşa çıkmıştı. 

Fatih Portakal'ın canlı yayına katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun kendisine göz göre göre nasıl yalan söylediğini anlattı. Kılıçdaroğlu'nun ilk görüşmede "yok öyle bir şey" dediğini belirten Davutoğlu, aynı gün arayıp "varmış" dediğini söyledi.

Ümit Özdağ'dan 'Gizli Protokol' Açıklaması: Haberimiz Yok Diyemezler Hepsinin Haberi Var

Önce "Öyle Bir Şey Yok" Dedi

Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu: "Ümit Özdağ’ın verdiği mülakattan 2 saat sonra Kılıçdaroğlu’nu aradım. 'Bu işin gerçeği nedir' diye sordum. Önce 'böyle bir şey yok, Özdağ doğru söylemiyor' dedi. Ben de 'bir açıklama yapsanız iyi olur' dedim. Bunun üzerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak 'böyle bir şey yok' diye açıklama yaptı.

Ümit Özdağ: Kemal Bey, Attığı İmzayı İnkâr Edecek İnsan Değildir

Akşam Arayıp "Varmış" Dedi

Bunun üzerine o akşam canlı yayında 'Bizim için Kılıçdaroğlu'nun ne dediği önemli, böyle birşey yokmuş' dedim. Bu yayından sonra Kılıçdaroğlu beni tekrar aradı 'böyle bir durum varmış, toplantılarda geçen birşeymiş' dedi. Ben de kendisine bundan duyduğum hayal kırıklığını ifade ettim."

Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'a Bakanlık Dağıttığından Akşener'in de Haberi Yokmuş

İnsanoğlu Hata Yapabilir

Fatih Portakal'ın "Yalan söylemiş yani" demesi üzerine Ahmet Davutoğlu, "Ben öyle bir ifade kullanmak istemem. Ama bu yaşanmış bir tecrübedir. İnsanoğlu hata yapabilir" ifadelerini kullandı. 

ahmet davutoğlu kemal kılıçdaroğlu ümit özdağ bakanlık pazarlığı millet ittifakı gizli protokol fatih portakal