Ahmet Davutoğlu'ndan 'Nurettin Canikli'nin Mal Varlığı Araştırılsın' Çağrısı

TAKİP ET

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin mal varlığının araştırılması çağrısında bulundu.

Fatih Atik'in sunduğu Ankara Masası programında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin mal varlığının araştırılmasını istedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kendi mal varlığını da aramaya çağıran Ahmet Davutoğlu, "Ben buradayım, Meclis’i davet ediyorum bütün mal varlığım araştırılsın. Ama benimle birlikte yaşayan tüm başbakanların, yaşayan cumhurbaşkanların, yaşayan ekonomi bakanlarının, yaşayan özelleştirme başkanlarının, yaşayan TMSF yöneticilerinde, BDDK yöneticilerinin de hepsinin mal varlığı araştırılsın. Kendisine güvenin öyle demesi lazım" dedi.

"'Araştırılsın' Demeden 'Suçsuzum' Demesinin Hiçbir Kıymetiharbiyesi Yok"

Nurettin Canikli'nin de aynı tavrı göstermesi gerektiğini belirten Canikli, "'Yolsuzluk varsa benim, birinci, ikinci derece akrabalarımın hepsinin mal varlığı araştırılsın' der. O zaman Canikli doğru yaptı derim. Ama bu demeden ben suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak?" diye soran Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile bir anısını anlattı.

"Numan Kurtulmuş, Berat Albayrak'ın Huzurunda İmza Atmış"

Binali Yıldırım'ı Katar'dan Ankara'ya geldikleri sırada uçaktaki odasına çağırdığını belirten Davutoğlu, "'Binali bey ne olup bittiğini biliyorum. Yapmayın, ülkeye zarar verirsiniz yapmayın' dedim" diye konuştu. "Sayın Cumhurbaşkanı ile arama da girmeyin, yapmayın. 'Yarın MYK toplantısı var orada kriz çıkarmayın' dedim. Biliyorum, görüyorum. 'Olur mu başbakanım böyle şey olmaz' dedi. 'Merak etmeyin' dedi. İndim Başbakanvekili olarak bıraktım. 'Sayın Numan Kurtulmuş bilmem gereken bir şey var mı?' dedim. 'Hayır efendim her şey normal' dedi. Saat 4.30 konuta gittim hiç uyumamışım gece. Bir gün önce de hiç uymamışım. Saat 8.30'da bu imzalarla ilgili net bilgi geldi. Daha sonra Numan Bey, benden özür dilediğinde kendisine sordum. 'Nasıl, bana bir şey yok' dedin. Meğer bana bir şey yok dediğin iki saat önce Berat Albayrak'ın huzurunda imza atmış" ifadelerini kullandı.

ahmet davutoğlu nurettin canikli mal varlığı araştırılsın çağrısı gelecek partisi akp bakan genel başkan yardımcısı