Türkiye'den Hamas'ın Terör Eylemine Gelen Destekler

TAKİP ET

Ahmet Davutoğlu, Zekeriya Yapıcıoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu ve Fatih Erbakan, yaptıkları açıklamalar ile Filistinli terör örgütü Hamas'ın, İsrail'de gerçekleştirdiği ve birçok sivilin katledilip, kaçırıldığı terör eylemlerine destek verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bu sabah Filistinli terör örgütü Hamas'ın, İsrail'e yönelik düzenlediği birçok sivilin katledildiği ve kaçırıldığı terörist eyeleme destek verdi. ''Filistinli kardeşlerimizin haklı direnişini dün olduğu gibi bugün de destekliyorum.'' ifadelerini kullanan Davutoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

''Mescid-i Aksa’nın kutsiyetinin ve İslami kimliğinin sürekli ihlal edilmesi, İsrail işgali altındaki topraklarda süregiden saldırılar ve yeni yerleşimler kurulması karşında İslam Dünyası tarafından sahipsiz bırakılan Filistinli kardeşlerimizin haklı direnişini dün olduğu gibi bugün de destekliyorum. Kalıcı bir barış İsrail’in Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanlara saygı göstermesi, egemen bir Filistin devletini engellememesi, işgal altındaki topraklarda yeni yerleşimler inşa etmemesi, Filistinlilerin en temel insani haklarına saygı göstermesi ve Gazze'ye dönük tüm ambargoların kaldırılması ile mümkün olabilir. İsrail'in muhtemel savaş ilanı ile daha da yıkıcı sonuçların ortaya çıkmaması için Türkiye vakit geçirmeden İslam İşbirliği Teşkilatı’nı acil toplantıya çağırmalı ve ilgili taraflar arasında derhal ateşkesin sağlanabilmesi için diplomatik bir eylem planı ortaya koymalıdır.''

 

Karamollaoğlu'ndan Hamas'ın Terör Eylemlerine Destek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile bu sabah Filistinli terör örgütü Hamas'ın, İsrail'e düzenlediği terörist eylemlere ilişkin olarak Hamas'a desteğini bildirdi.

Terör eylemlerine ilişkin olarak ''Filistin halkının kendini savunma hakkı kapsamında değerlendirilmelidir.'' diyen Karamollaoğlu'nun açıklamasında kullandığı ifadeler şu şekilde:

''İsrail, bölgemiz ve tüm dünyanın huzur ve barışı için en büyük tehdit olagelmiştir.

Bugüne kadarki sözlü kınamaların hiçbiri İsrail’in Filistin’deki işgali ve katliamlarını engelleyememiştir. Her seferinde görülmüştür ki İsrail, sadece ama sadece güçten anlamaktadır.

Bu hususlar dikkate alındığında Hamas’ın, terör devleti İsrail’in yıllardır sürdürdüğü işgal politikasına ve vahşi saldırılarına karşı başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu da Filistin halkının kendini savunma hakkı kapsamında değerlendirilmelidir.

Bugün bir kez daha açık ve net olarak ilan ediyoruz ki; biz, dost ve kardeş Filistin halkının her daim yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz!''

 

Fatih Erbakan: İsrail Laftan Değil, Güçten Anlar 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin olağan il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, kendisine yöneltilen Filistin'li terör örgütü Hamas'ın, İsrail'de gerçekleştirdiği terör eylemlerine ilişkin olan soruya yanıt verdi. Erbakan, terör eylemini desteklediği yanıtında şu ifadeleri kullandı: 

“İsrail, bu kınamalara ve açıklamalara kulak asmadan maalesef zulmünü devam ettiriyor. Bölgede çıban başı gibi zulmüne devam ediyor. Dolayısıyla bizim güçlü olmamız lazım. İsrail laftan değil güçten anlar”

Bu açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erbakan, ''Doğu da bizim, Batı da bizim, Kudüs de bizim, Zafer de bizim!'' ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu: Filistin Halkının Her Zaman Yanındayız 

Partisinin Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen ‘Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen terör saldırılarına ilişkin soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir. Filistin halkının her zaman yanındayız. Savaş olmasını asla istemeyiz. Demokratik ölçüler içerisinde uluslararası kuruluşların da devreye girerek hem barış sağlaması hem de Filistin halkının hakkının teslim edilmesi lazım.”

Yapıcıoğlu: Filistin Direnişinin Haklı ve Meşru Mücadelesinin Yanındayız

Kürtçü-mürteci Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Filistinli terör örgütü Hamas'ın, İsrail'de gerçekleştirdiği terör eylemlerine destek verdiğini açıkladı:

''Hemen hergün Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların yaşandığı, savunmasız insanların sokak ortasında yargısız infazla katledildiği, evlerin yıkılması suretiyle işgalin her geçen gün daha fazla genişlediği ve dünyanın bütün bu cürümlere sessiz kaldığı bir vasatta Filistin direnişinin ortaya koyduğu mücadele haklıdır, meşrudur. 

Filistin'de devam eden siyonist işgal ve saldırılara karşı, Filistin direnişinin haklı ve meşru mücadelesinin  yanındayız.

Kudüs, Mescid-i Aksa ve bir bütün olarak Filistin işgalden kurtuluncaya kadar Filistinli kardeşlerimizle olan dayanışmamız sürecektir. 

Siyonist işgal bölge barışının önündeki en önemli engeldir; siyonist zihniyet dünya barışına en büyük tehdittir.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri başta olmak üzere, barış ve huzurdan yana her kişi, kurum ve devlet, vakit kaybetmeden siyonist işgale karşı Filistin direnişinin yanında durarak net bir tavır almalıdır.''

 

Özgür Özel'den İsrail'e Kınama Mesajı 

CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile maruz kaldığı ve çok sayıda sivil vatandaşını kaybeden ve Filistinli terör örgütü Hamas'a karşılık veren İsrail'i kınadı.

''İsrail'in 198 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden olan Gazze saldırılarını lanetliyorum.

Filistin ve Orta Doğu'ya barışın gelmesi, tırmanan gerilimin sonlanması, bir daha can kaybı yaşanmaması için uluslarası topluma öncülük etme görevi ülkemize düşmektedir.''

 

TİP'ten Hamas'a Destek  

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Filistinli terör örgütü Hamas'ın sivil halka yaptığı saldırıları 'kurtuluş' mücadelesi olarak analiz ederek destek açıklaması yaptı.

''Filistin halkının kurtuluş ve özgürlük mücadelesinin yanındayız.

Yıllardır emperyalist güçlerin desteğini arkasına almış İsrail’in insanlık dışı saldırılarına direnen Filistin halkının mücadelesini destekliyor, Filistin toprakları üzerindeki işgalin sona ermesini savunuyor, sivillere yönelik tüm saldırıları ise kabul edilemez buluyoruz.

Filistin kurtulacak, direnenler kazanacak!''

 

ahmet davutoğlu gelecek partisi israil filistin hamas terör