Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhur İttifakı Açıklaması

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

AKP'li eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Şişli’de bir otelde basın mensupları ile bir araya geldi. Son günlerdeki Kürt sorunu tartışmalarına değinen Davutoğlu, “Kürt vatandaşlarımızın sorunları vardır. Özellikle bölgede kayyum atamaları gibi. Kürt sorunu için muhatap, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Kürt vatandaşlarımızın bütünüdür” dedi. 

Davutoğlu, Erdoğan’ın kendisini araması halinde görüşebileceğini belirterek, “Görüşmemek siyasetin doğasına aykırıdır. Ama bu Cumhur İttifakı benzeri bir ittifakın içinde yer alacağımız anlamına zinhar gelmez. İlkelerimiz dolayısıyla ayrıldık, yeni bir siyasi hareket başlattık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Kendisine randevu vermeyen Biden’a duyduğu öfkeyle Soçi’ye yanına bakan bile almaksızın tam bir teslimiyet psikolojisi ile gitti” şeklinde konuştu. Rusya’nın bu talepte bulunduğunu belirten Davutoğlu, “Eğer böyleyse durum daha vahim. Erdoğan yanına bakanlarını almamayı tercih ettiyse de demekki bakanlarına güvenmiyor” şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Cumhur İttifakı Kürt Sorunu