Ahmet Davutoğlu'ndan 'Doğu Türkistan' Tepkisi

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin Doğu Türkistan'a yapılanlar karşısında sessiz kalıyor oluşuna tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin Pendik 1. Olağan İlçe Kongresi'nde açıklamalar yaptı. Günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapan Davutoğlu, bu yıl 8 Mart'ı Doğu Türkistanlı kadınlara adadığını belirtti. ''Bu sene Gelecek Partisi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tecavüz, kısırlaştırma ve zulüm altında olan, toplama kamplarında her türlü insanlık ve kadın onuru çiğnenen Doğu Türkistanlı kadınlarımıza adadık biz'' diyen Davutoğlu, hükümetin konuyla ilgili sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Davutoğlu, kadınların direnişi sayesinde ayakta duran Doğu Türkistan'da kadınlara işkence uygulanıyor diyerek ''Kaşgar'da, Urumçi'de bütün o güzel diyarlarda ata yurtlarında erkekler toplama kamplarına alındıktan sonra kadınların yalnız kaldığı evlere Çinli erkekler yerleştiriliyor. Tecavüzler BM tarafından tescil ediliyor'' ifadelerini kullandı.

''Hani Dünya 5'ten Büyüktü''

Davutoğlu, ''BM Doğu Türkistan'da fiili soykırım uygulandığını ilan etti. 39 ülke imza attı, Kanada Parlamentosu, Hollanda Parlamentosu, Japonya Başbakanı, Finlandiya Başbakanı, Yeni Zelanda Başbakanı ses verdiler ve Doğu Türkistan'daki zulmü durdurun dediler. Peki sesi çıkmayan var mı? Utanmadan oturdukları makamda dilleri lal olmuş olanlar var mı? Var, maalesef onlar da Ankara'da oturuyor. Dünyanın her yerinden ses veriyorlar da, Ankara'dan ses yok. Hani dünya 5'ten büyüktü Sayın Erdoğan? Bu 5'in içinde Çin yok mu? Dünyaya başkaldırdığını söyleyen başınız neden Çin'in önünde onursuzca eğiliyor? Nedir sizi Çin'e mahkum eden? Neden?'' diyerek Erdoğan'ı hedef aldı.

''Ankara'dakiler susabilir, Gelecek Partisi'nin bütün teşkilatlarına talimatları verdik bütün illerde, ilçelerde bu hafta Doğu Türkistanlı kadınlarımız için ayağa kalkılacak, imzalar toplanacak, o onurlu kadınlar kendi ana yurtlarında başı dik dolaşacaklar'' diyen Davutoğlu, Doğu Türkistanlı kadınlara destek vereceğini de açıkladı.

davutoğlu ahmet gelecek partisi uygur erdoğan