Ahmet Eşref Fakıbaba: İYİ Partiliyim, Sıfırdan Başlıyorum

TAKİP ET

AKP'den ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayan eski Bakan ve Şanlurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti'ye katılacağını açıkladı.

Sözcü'ye beyanat veren Ahmet Eşref Fakıbaba, "Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti’ye katılıyorum" açıklamasını yaptı.

"Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AKP'liyim ne de vekilim" diyen Fakıbaba, şöyle devam etti:

"Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AKP seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum…" 

AKP'den İstifa Eden Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye Katılacağı İddia Edildi

Şanlıurfa'da Ahmet Eşref Fakıbaba Faktörü

2009 yerel seçimlerinde Fakıbaba AKP'den aday gösterilmeyince partisinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, bağımsız olarak seçime girmiş ve AKP'den daha fazla oy alarak seçimi kazanmıştı. 

Tablo: Vikipedi

Dün ORC Araştırma'nın yayımladığı, Şanlıurfa ili özelinde yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre şehirde en çok oy artıran parti, İYİ Parti idi.

Ankete göre, son seçimlerde şehirde yüzde 1,9 oranında oy alan İYİ Parti'nin oy oranı şehirde yüzde 8,9 seviyesine kadar yükseldi. AKP'nin oy oranı ise yüzde 43,1 seviyesine kadar düştü.

Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye katılması durumunda İYİ Parti'nin şehirde AKP'yi oldukça yıpratabileceği öngörülüyor.

Ayrıntılar geliyor...

ahmet eşref fakıbaba şanlıurfa akp istifa iyi parti